Dit is alles wat je moet weten over 'Wicked', een film die geïnspireerd is op de gelijknamige musical

Films | In afwachting van de première van 'Wicked: Part 1' eind 2024, vertelt Pickx je alles wat je moet weten over deze verfilming van de gelijknamige musical.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is eindelijk zover: een van Broadway's meest populaire musicals is binnenkort op het witte doek te zien. Filmstudio Universal is begonnen aan de voorbereiding van de verfilming van de muzikale komedie 'Wicked' van componist Stephen Schwartz, zelf een bewerking van Gregory Maguires roman 'Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West'. Deze roman uit 1995 biedt een nieuw perspectief op het Wizard of Oz-universum door de ogen van de Wicked Witch. De musical ging in 2003 in première op Broadway en kreeg lovende kritieken en won zelfs een Tony Award. Het zal nog een jaar duren vooraleer 'Wicked' in de bioscoop verschijnt en daarom vertelt Pickx je alles wat je moet weten over deze film.

Niet één maar twee films 

Niemand minder dan de Amerikaanse regisseur Jon M. Chu ('Crazy Rich Asians', 'In the heights') regisseert dit langverwachte project. Alweer ruim een jaar geleden, in april 2022, maakte hij bekend dat de bewerking van 'Wicked' zou worden opgesplitst in twee aparte films. De eerste komt uit in december 2024 en de tweede het daaropvolgende jaar.

"Terwijl we ons het afgelopen jaar op deze productie voorbereidden, werd het steeds duidelijker dat het onmogelijk zou zijn om het verhaal van 'Wicked' in een enkele film te passen zonder afbreuk te doen aan het originele verhaal", legt Chu uit in een verklaring op Twitter. "Toen we probeerden nummers te schrappen of het aantal personages te verminderen, begonnen die beslissingen aan te voelen als nefaste compromissen over het originele materiaal waar we ons allemaal al zoveel jaren mee bezig hielden. Daarom besloten we onszelf meer ruimte te geven te geven en niet slechts één 'Wicked'-film te maken, maar twee!", verduidelijkte hij. Volgens Chu waren de cast en crew vastbesloten om de lat heel hoog te leggen om "niets minder dan een onvergetelijke ervaring te creëren die het bronmateriaal eer aandoet, en om een spannende fantasiewereld vol dynamische en interessante personages te bieden."


Enkele aanpassingen

In een interview met Entertainment Tonight zei Cynthia Erivo, die Elphaba, de Boze Heks van het Westen zal spelen, dat fans geen 100% getrouwe bewerking van de musical mogen verwachten. "Ik denk dat het anders zal zijn dan alles wat je eerder hebt gezien", verklaarde ze. "We maken uiteraard uitgebreid gebruik van het bronmateriaal maar we geven er ook onze eigen draai aan."

Stephen Schwartz, die de originele muziek voor de musical componeerde, zal eveneens meewerken aan de productie van de verfilming. In 2016 deed hij al een opmerkelijke onthulling over de soundtrack van de film. "Ik kan je vertellen dat er in ieder geval vier nieuwe nummers in de film komen", klonk het. Genoeg om fans van 'Wicked' nog ongeduldiger te maken!

Hoofdrollen

We weten inmiddels ook dat Cynthia Erivo en Ariana Grande de twee hoofdrollen van 'Wicked', respectievelijk Elphaba, the Wicked Witch of the West, en Glinda, the Kind Witch of the South of the Land of Oz, mogen vertolken. In de Broadway-musical werden hun rollen vertolkt door Idina Menzel en Kristin Chenoweth.

Cynthia Erivo is een klinkende naam in de musicalwereld. In 2016 won ze een Tony Award voor beste actrice in een musical voor 'The Color Purple'.

Ook popzangeres Ariana Grande is geen onbekende op het gebied van musicals. In 2008 zette ze haar eerste stappen in de musicalwereld met '13: The Musical'.

Bijrollen

Ook te zien in de cast van 'Wicked' zijn Jonathan Bailey en Michelle Yeoh. Bailey ken je ongetwijfeld van zijn rol als Anthony Bridgerton in de Netflix-reeks 'The Bridgerton Chronicle'. In 'Wicked' kruipt hij in de huid van prins Fiyero. En hoeven we Michelle Yeoh nog te introduceren? Ze won een Oscar voor beste actrice met haar hoofdrol in 'Everything Everywhere All at Once'. Ze zal in 'Wicked' de rol van Madame Morrible spelen, de directrice van Crage Hall aan de Universiteit van Shiz.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top