MEAU bevestigt haar sterrenstatus met debuutalbum ‘22’

Muziek |

Op 9 mei kwam ’22’ uit, het debuutalbum van de Nederlandse popsensatie MEAU. De titel verwijst naar haar leeftijd, niet toevallig werd het langverwachte album van de zangeres die twee jaar geleden doorbrak met de hit ‘Dat heb jij gedaan’, in de laatste uurtjes van haar 22e levensjaar op de wereld losgelaten. Pickx deed de luistertest.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“22 en misschien nog een beetje naïef/Egoïstisch en te snel verliefd/En misschien is het ook allemaal te snel gegaan, maar zonder chaos is er toch niets aan.” Zo zingt Meau Hewitt -aka MEAU- in het catchy refrein van het nummer ‘22’, waarmee haar debuutplaat ook opent. Het is de Utrechtse singer-songwriter ten voeten uit. Gevat, zelfkritisch, scherp observerend, poëtisch aangelegd en begiftigd met een zacht in het oor liggende stem.

Dat viel al op met haar doorbraaksingle ‘Dat heb jij gedaan’ in 2021, een gevoelige break-upsong die heel wat mensen -niet alleen tieners- kon beroeren. Wekenlang kampeerde ze op de hoogste plaats in de hitparades in Nederland en België, als eerste Nederlandse vrouw ooit die haar nummer 1-hit zelf schreef en producete. En dat op amper 20-jarige leeftijd toen. Het etaleerde meteen Meaus enorme muzikaal talent. Ondertussen werd die song 66 miljoen keer gestreamd op Spotify, fenomenale cijfers voor een Nederlandstalige artiest.

Nadien bevestigde ze die reputatie als nieuw popsensatie met de singles ‘Dans m’n Ogen Dicht’, een samenwerking met Racoon, het bitterzoete ‘Als Jij Maar Bij Me Bent’ en ‘Blijven Rijden’, een meer uptempo en vrolijker nummer. “Ik voel me steeds vrijer, word wijzer”, zingt ze daarin.

Topjaar 2022

Twee jaar na die doorbraak met ‘Dat Heb Jij Gedaan’ is er nu eindelijk haar eerste volledige studioalbum ‘22’. Uitgekomen op -letterlijk- de vooravond van haar 23e verjaardag op 10 mei. Naast bovenvermelde hitsingles staan er nog 9 nieuwe nummers op. Van breekbare pianoballads (‘Als Thuis’), pure pop (‘Terug In M’n Armen’) of eenvoudige, maar eerlijke gitaarliedjes (‘Onbereikbaar’) tot het ingetogen en zalvende ‘Proosten’. Dat laatste is het favoriete nummer van MEAU zelf trouwens. Ze eindigt er steevast haar live show mee, als gemeenschappelijke toost met het publiek.

Want ook de live reputatie van de Utrechtse mag er best bewezen. Zoals ze zingt in ‘22’ gaat het hard voor haar. Vorig jaar was ze de meest gestreamde vrouwelijke artieste in de Benelux en stond ze op zowat alle grote podia in de Lage Landen, van Pinkpop, Lowlands tot Pukkelpop en Lokerse Feesten in ons land. Deze zomer kan je haar ook nog aan het werk zien op Suikerrock in Tienen (6 augustus), OLT Rivierenhof (12 augustus) en Buikrock in Deerlijk (26 augustus).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top