Dit zijn de atleten uit 'Alles voor de Spelen’ (VTM)

Films | Morgenavond kan je op VTM naar ‘Alles voor de Spelen’ kijken. In dit nieuwe programma wordt de Belgische delegatie voor de aankomende Special Olympics Wereldspelen in Berlijn in de bloemetjes gezet en aangemoedigd om de grootste medaillewinst ooit te behalen. Pickx ging na welke atleten de revue zullen passeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Alles voor de Spelen’ zien we hoe VTM-presentator Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont Belgische atleten, die deelnemen aan de Special Olympics Wereldspelen, in de bloemetjes zetten. Wauters en Dupont zullen alles uit de kast halen om de sporters te ondersteunen opdat zij hopelijk een recordaantal medailles mee naar huis kunnen nemen. Er zullen ongeveer 90 Belgische atleten deelnemen aan de aankomende Special Olympics Wereldspelen in Berlijn. Enkele daarvan maken hun opwachting in ‘Alles voor de Spelen’.

Lies, Seppe en wereldkampioene Amal

De 33-jarige Lies uit Laakdal is een van de kandidaten. Lies nam in het verleden al een paar keer deel aan de Special Olympics Wereldspelen en behaalde daarin ook enkele medailles. Dit jaar zal ze voor de tweede keer deelnemen als tennisspeelster. De tegenstanders van Lies gaan best niet over een nacht ijs, want de Belgische behoort tot de top 6 in de wereld.

Koen en Gilles zullen ook een bezoekje brengen aan Seppe. Deze 23-jarige basketballer zal aantreden in de unified basketballdiscipline en doet dat samen met zijn vriend Arne. In unified basketbal spelen spelers met een verstandelijke beperking samen met sporters zonder beperking. Seppe neemt voor een tweede keer deel aan de Wereldspelen en heeft torenhoge ambities. Amal treedt ook aan in Berlijn. Deze 18-jarige judoka uit Temse werd eerder dit jaar wereldkampioene in A-judo, dat is een judocompetitie voor sporters met een beperking. Ze neemt voor het eerst deel aan de Wereldspelen en gaat meteen voor het hoogste: een gouden medaille.

Blanche, Jeremy en Special Flame Eveline

Hetzelfde geldt overigens voor de 21-jarige Blanche uit Wervik. Blanche is een gymnaste en heeft een palmares om u tegen te zeggen. Ze won al vijf gouden medailles op de vorige edities van de Wereldspelen. Ze traint vier dagen per week en hoopt om minstens even grote successen te boeken als Nina Derwael, haar grote idool.

De 38-jarige Jeremy uit Antwerpen doet dan weer voor de eerste keer mee aan de Wereldspelen. Jeremy zal samen met zijn 73-jarige vader Danny aantreden in het unified zeilen en zal in deze discipline vooral als stuurman fungeren. Zijn vader trimt de zeilen en neemt de tactiek voor zijn rekening. Voetbalster Eveline neemt ook voor het eerst deel aan de Special Olympics Wereldspelen. Eveline is lid van de Special Flames: de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg voor vrouwen met een verstandelijke beperking. Eveline hoopt inspiratie te kunnen putten uit haar grote voorbeeld: Tessa Wullaert.

Tot slot is er nog de 24-jarige Tim uit Boechout. Tim zal net als Jeremy en Eveline voor de allereerste keer in zijn sportcarrière deelnemen aan de Wereldspelen en doet dat als wielrenner. Tim zal ook moed putten uit zijn grote voorbeeld: Wout Van Aert.

Bekijk ‘Alles voor de Spelen’ op zondag om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top