Geniet van deze vijf muziekvideo's in de gietende regen

Muziek | "Na regen komt zonneschijn" luidt het bekende spreekwoord, maar de regen heeft ook zijn charmes. Dat weten de fans van Taylor Swift maar al te best. Tijdens een concert in Nashville op 7 mei hield de stromende regen de Swifties niet tegen om te genieten van de beste nummers van hun favoriete zangeres. Dit is een mooie gelegenheid voor Pickx om je de vijf beste muziekvideo's voor te stellen waarbij regen een grote rol speelt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Umbrella' - Rihanna ft. Jay-Z


Deze hit uit 2007, waarvoor Rihanna en Jay-Z de handen ineen sloegen, mag niet ontbreken in onze lijst met beste regennummers. In 2008 mochten de twee artiesten dankzij 'Umbrella' zelfs een Grammy Award in ontvangst nemen in de categorie 'Best Rap Collaboration'. De titel verwijst onmiskenbaar naar de regen: 'Umbrella' betekent immers 'paraplu' in het Nederlands. Ook in de videoclip speelt regen een prominente rol. Deze clip, die in 2007 tot video van het jaar werd gekroond op de MTV Video Music Awards, laat zien hoe Rihanna al dansend met een paraplu de regen trotseert.


'Rain On Me' van Lady Gaga en Ariana Grande

In mei 2020, midden in de coronapandemie, besloten Lady Gaga en Ariana Grande om samen te werken aan 'Rain On Me'. Dit nummer is een getuigenis van de veerkracht en uitdagingen die je tegenkomt in moeilijke tijden en weerspiegelt Lady Gaga's gevecht met alcohol en depressie. De regen is niet alleen aanwezig in de tekst van het nummer, maar ook in de videoclip. Zo begint de video met een plensbui, maar voor je het doorhebt, regent het scherpe messen. De speciale effecten en de uitzinnige danspasjes onder de stortbui maken deze videoclip echt de moeite waard om te kijken.


'A Year Without Rain' van Selena Gomez and the Scene

In 2010 was Selena Gomez nog frontvrouw van Selena Gomez and the Scene. 'A Year Without Rain' was de tweede single van het titelloze album van de band. De regen in de videoclip van dit nummer was eigenlijk een soort van beeldspraak. In het nummer zingt Selena dat ze haar geliefde mist en dat zijn afwezigheid als een jaar zonder regen is. De videoclip begint met een shot van de jonge vrouw in een woestijn, gekleed in een prachtige jurk. Wanneer ze haar liefde vindt, wordt de lucht donkerder en begint er  een zware regenbui. De beeldspraak maakt van dit nummer een sensuele ode aan de liefde.


'Happier Than Ever' van Billie Eilish

Dit nummer van haar tweede album uit 2021 is een pop-rocktitel vol emoties. In de clip zien we Billie Eilish aan de telefoon in een grote villa voordat ze besluit de deur te openen en een enorme vloedgolf binnen te laten. Ze zwemt vervolgens door het huis en weet haar toevlucht te zoeken op het dak waar ze het uitschreeuwt van de pijn als de regen weer begint. 


'Delicate' van Taylor Swift

We sluiten af met 'Delicate'. De titel van dit nummer uit 2017 verwijst naar het gevoel van onzekerheid dat de zangeres heeft ten aanzien van haar roem en haar nieuwe relatie. Ook in de videoclip van 'Delicate' speelt de regen een prominente rol. In het begin van de videoclip zien we hoe de zangeres in de loop van enkele seconden onzichtbaar lijkt te worden voor de anderen. Pas wanneer ze in de regen danst, wordt ze weer zichtbaar. Lees ook:

    Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

    Ontdek Pickx Inloggen

    Top

    Top