‘May December’ van Todd Haynes: een film over liefde en leeftijdsverschil in relaties

Films | Het filmfestival van Cannes draait momenteel op volle toeren. Er passeren in Zuid-Frankrijk tal van films de revue, en een daarvan is ‘May December’ van de Amerikaanse regisseur Todd Haynes. Pickx legt uit waarom deze prent op jouw kijklijstje thuishoort.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘May December’ zien we hoe de beroemde Hollywood-actrice Elizabeth Berry het gezin van Gracie en Joe met hun drie kinderen komt observeren ter voorbereiding van een film. Het koppel kwam twintig jaar eerder in een heuse mediastorm terecht omdat er een groot leeftijdsverschil was tussen beide partners. Elizabeth ontdekt langzamerhand hoe de verhoudingen in het gezin zitten en hoe Joe zijn eigen jeugd heeft beleefd…

‘May December’ is de tiende langspeelfilm van de Amerikaanse regisseur Todd Haynes die eerder ook al ‘Far From Heaven’ (2002), ‘Carol’ (2015), ‘Dark Waters’ (2019) en ‘The Velvet Underground’ (2021) heeft geregisseerd. Haynes wist voor deze film weer een topcast te strikken met onder andere Natalie Portman, Julianne Moore en Charles Melton.

Palme d'Or

Haynes heeft in het verleden met zijn films al enkele Oscarnominaties in de wacht kunnen slepen, maar hoopt in Cannes de Palme d’Or binnen te rijven. Hij zal het wel moeten afleggen tegen de film ‘Jeanne du Barry’ van de Franse regisseuse Maïwenn, ‘Asteroid City’ van Wes Anderson en ‘Killers of the Flower Moon’ van Martin Scorsese.

Volg het 76ste Filmfestival van Cannes op de voet op Pickx+ (zender 13) en bekijk de exclusieve uitzendingen van de openings- en slotceremonie vanuit onze studio in België. Volg het op 16 mei vanaf 17u45 en 27 mei vanaf 19u15.

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top