Het waargebeurde verhaal achter de film 'Jeanne du Barry', nu in VOD

Films | In de VOD-catalogus van Pickx vind je vanaf vandaag de film ‘Jeanne du Barry’ terug. De film van Maïwenn geldt als de grote terugkeer van Johnny Depp op het witte doek en opende het filmfestival van Cannes in mei. De film, die verhaalt over de snelle opkomst van Jeanne du Barry en haar relatie met koning Lodewijk XV, is geïnspireerd door echte gebeurtenissen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Filmfestival van Cannes opende met de film 'Jeanne du Barry' van de Franse regisseur Maïwenn Le Besco, die de grote terugkeer van Johnny Depp op het witte doek markeert. Dit is haar zesde film na met name 'Polisse', 'Mon Roi' en 'ADN'. 'Jeanne du Barry' is "opgedragen aan het leven, de opkomst en ondergang van de favoriete minnares van koning Lodewijk XV", gespeeld door Maïwenn zelf. Dit historische drama beschrijft ook hun relatie. Johnny Depp belichaamt de Franse soeverein en krijgt het gezelschap van Franse acteurs als Pierre Richard, Benjamin Lavernhe en India Hair.

Minnares van de koning

Het leven van Jeanne Bécu Du Barry (1743-1793) is een verhaal vol wendingen. Geboren in Vaucouleurs in een familie van gewone werklieden, verhuisde ze met haar moeder naar Parijs toen ze nog jong was. Nadat ze in het klooster is geweest, trekt ze de aandacht van graaf Jean Baptiste du Barry. Zij werd zijn hofdame, een term die al snel de bijbetekenis van minnares kreeg, en hij gaf haar de bijnaam "mademoiselle Lange". Du Barry stelde haar voor aan vele aristocraten, waaronder de hertog van Richelieu en de penningmeester van de koninklijke marine, Maximilien Radix de Sainte-Foix.

Jean Baptiste du Barry wilde haar voorstellen aan koning Lodewijk XV, en hij regelt een ontmoeting via de invloedrijke hertog van Richelieu. Wat volgt, overstijgt zijn stoutste verwachtingen. Lodewijk XV en Jeanne worden halsoverkop verliefd op elkaar. Dankzij Jeanne vindt de koning zijn levensvreugde terug, in die mate dat hij niet meer zonder haar kan en beslist om van haar zijn favoriete maîtresse te maken. Zo werd Madame du Barry een van de machtigste vrouwen van Frankrijk.

Ze werd in 1974 door Lodewijk XVI uit het hof gezet na de dood van zijn voorganger. Ze raakte geleidelijk in de vergetelheid, voordat ze tijdens de revolutie in 1793 werd onthoofd.

‘Jeanne du Barry’ is vanaf 20 september beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top