‘Knokke Off’ (VRT MAX): een serie die actrice Pommelien Thijs uit haar comfortzone haalde

Series | Sinds kort kun je op VRT MAX naar de eerste drie afleveringen van ‘Knokke Off’ kijken. In deze nieuwe Belgisch-Nederlandse serie zien we hoe enkele jongeren een zomer in Knokke doorbrengen en zichzelf en elkaar ontdekken. De Vlaamse actrice Pommelien Thijs speelt een hoofdrol in de serie en speelt naar eigen zeggen een zeer gewaagde rol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Knokke Off’ vertelt het verhaal van een bende jeugdvrienden die samen een onbezonnen zomer beleven in de Belgische kustgemeente Knokke. De jongeren proberen om te gaan met de hoge verwachtingen van hun ouders en verliezen zichzelf hierdoor in feestjes en overvloedige luxe. Ze gaan op zoek naar iets wat ze echter maar moeilijk lijken te vinden: vriendschap, liefde en… zichzelf. Die zoektocht wordt op een dag onderbroken wanneer Daan (en zijn moeder Melissa) hun pad kruist.

De Vlaamse actrice Pommelien Thijs speelt in deze de rol van hoofdrolpersonage Louise en dat is volgens haarzelf een van haar meest uitdagende rollen tot nu toe. Het personage lijdt aan bipolaire stoornis en die stemmingswisselingen oproepen tijdens het acteren, was naar verluidt een hele uitdaging. "Het was fijn om een personage - die grote pieken en dalen aantikt - te spelen. Ik ben gewoon om "kleiner" te acteren, in die zin trok de rol me meer uit mijn comfortzone”, klinkt het tegenover VRT. Thijs speelde eerder al in de VRT-reeks ‘#Likeme’, telenovelle ‘Lisa’ en presenteert volgend jaar ook het zevende seizoen van ‘The Voice Kids’.

Belgisch-Nederlandse topcast

Pommelien Thijs wordt vergezeld door Willem Deschryver. Deze Vlaamse acteur was eerder al te zien in jeugdreeks ‘wfFock’ en de reeks ‘Déja-Vu’. Er zullen ook enkele Nederlandse acteurs opdraven in ‘Knokke Off’. Actrice Anna Drijver, bijvoorbeeld. Zij speelde eerder al mee in het eerste seizoen van ‘Undercover’ en was ook al eens te zien in het televisieprogramma ‘Sergio over de grens’. Binnenkort is Drijver ook te zien in een nieuwe Vlaamse film: ‘Het Geheugenspel’.

Eliyha Altena tekent ook present in ‘Knokke Off’. Deze jonge Nederlandse acteur speelde al in heel wat films en series mee zoals ‘Zomer in Frankrijk’, ‘Silverstar’ en ‘Sonny Boy’. Hij is ook te zien in ‘Misfit: de serie’ op Netflix. Altena deelt het podium met de Curaçaos-Nederlandse actrice Jasmin Sendar. Sendar is ook presentatrice en was ook zangeres bij de Nederlandse meidengroep ‘Fourlicious’. Ze speelde in 2004 ook mee in de Amerikaanse film ‘Mindhunters’.

Tot de cast behoren ook Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Ini Massez, Emma Moortgat en Gène Bervoets. De reeks werd bedacht door Anthony Van Biervliet en is geschreven door Luk Wyns en Nele Vandael.

Bekijk de eerste drie afleveringen van ‘Knokke Off' vanaf nu op VRT MAX. De reeks zal op een later moment ook beschikbaar zijn op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top