Eurovisie-presentatrice Hannah Waddingham ken je ongetwijfeld van een bekende fantasyreeks

Films | Wie naar de halve finales van het Eurovisiesongfestival heeft gekeken, merkte vast de charmante verschijning van presentatrice Hannah Waddingham op. Haar naam klinkt als een klok voor veel Britse kijkers. Ook jij zal haar misschien al hebben gezien op het kleine scherm, meer bepaald in een populaire fantasyreeks. Pickx vertelt je meer over deze actrice.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De traditie wil dat het winnende land van de vorige editie van het Eurovisiesongfestival de volgende editie organiseert. Dit jaar bleek dat iets moeilijker, omdat Oekraïne vorig jaar het liedjesfestival heeft gewonnen met het nummer 'Stefania' van Kalush Ochestra. Vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne was het geen optie om het Eurovisiesongfestival in Kiev of een andere Oekraïense stad te laten plaatsvinden. Daarom heeft organisator EBU, de Europese Radio-unie, beslist om het festival te laten organiseren door het Verenigd Koninkrijk, het land dat vorig jaar op de tweede plaats eindigde. 

De BBC heeft ervoor gekozen om de competitie in Liverpool te organiseren en heeft actrice Hannah Waddingham gevraagd om de hele ceremonie aan elkaar te praten. Deze actrice is in het Verenigd Koninkrijk een grote naam, maar aan de andere kant van het Kanaal geniet ze wat minder bekendheid. Reden genoeg om wat meer te vertellen over de carrière van Waddingham.

Zangeres

Hannah Waddingham heeft niet alleen verschillende film- en televisierollen vertolkt, maar voelt zich ook thuis op het podium. Dat heeft ze niet van een vreemde, want haar moeder en grootouders van moederskant zijn operazangers. De actrice begon haar carrière in musicals zoals 'The Beautiful Game', een musical over voetbal.

De carrière van Waddingham kende een trage start. Na enkele jaren oogstte ze op Broadway en de Londense West End veel succes met haar rollen in musicals zoals 'A Little Night Music' en 'Spamalot'. Ze werd voor haar theaterwerk enkele keren genomineerd voor een Olivier Award.

Meme

Haar echte doorbraak beleefde Waddingham pas met haar rol van de non Septa Unella in 'Game of Thrones'. Zelfs als je niet naar deze fantasyreeks kijkt, ken je haar wellicht van de iconische scène waar Septa Unella in een belegerde stad achter Cersei wandelt en "Schaam je!" roept. De scène vond ook zijn weg naar sociale media in de vorm van een een populaire meme. Op het einde van het zesde seizoen werd haar personage uit de scenario's geschrapt. De actrice verklaarde later dat dit "de slechtste dag uit haar leven was".

Bekroonde actrice

Na 'Game of Thrones' bleef Waddingham hoge ogen gooien met haar televisierollen. Zo vertolkte ze de rol van Rebecca Welton, de baas van de fictieve voetbalploeg Richmond FC in de reeks 'Ted Lasso'. Voor deze rol ontving Waddingham in 2021 een Primetime Emmy Award voor beste vrouwelijke bijrol.

Bekijk de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 13 mei om 20u55 op VRT 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-applicatie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top