Gustaph behaalt zevende plaats op Eurovisiesongfestival met ‘Because Of You’

Muziek | Gustaph heeft een knappe zevende plaats behaald op het 67e Eurovisiesongfestival. De Belgische inzending haalde daarmee het op een na beste resultaat ooit voor een Vlaamse kandidaat. De Zweedse zangeres Loreen ging voor de tweede keer in haar carrière met de overwinning aan de haal, dankzij het nummer ‘Tattoo’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een feilloze prestatie tijdens de halve finales van het Eurovisiesongfestival begon onze Belgische inzending Gustave met goede moed aan de definitieve eindronde van de liedjeswedstrijd. De hoop op een goed resultaat was danig toegenomen omdat zowel het nummer ‘Because Of You’, als de act van Gustaph een frisse wind bleek te zijn en de man zelf ook op de nodige sympathie kon rekenen. Na de halve finales werd een plaats in de top 10 niet onmogelijk geacht en werd onze landgenoot door sommigen zelfs als outsider beschouwd voor de eindwinst. Winnen deed Gustaphe uiteindelijk niet. Die eer ging dit jaar te beurt naar de Zweedse zangeres Loreen.

Toch mag Gustaph met de nodige fierheid terugkijken op zijn parcours. Hij verzamelde 182 punten en kreeg drie keer 12 punten van de vakjury van de deelnemende landen. De zevende plaats van Gustaphe is het op een na beste resultaat voor een Vlaamse kandidaat op het Eurovisiesongfestival. Tom Dice haalde in 2010 immers een zesde plaats, met het nummer ‘Me and my guitar’.

Gustave zag gisteren hoe de Zweedse zangeres Loreen voor de tweede keer in haar carrière de liedjeswedstrijd won. Ze deed dat met het nummer ‘Tattoo’. Loreen had het Eurovisiesongfestival al eens in 2012 gewonnen met het nummer ‘Euphoria’. Dit jaar was het opnieuw prijs en kon ze rekenen op 14 landen van wie de vakjury’s het maximum van de punten hadden meegegeven. Toegegeven, het stond bijna in de sterren geschreven dat Loreen ook deze editie van de liedjeswedstrijd zou winnen. Haar act was bijzonder indrukwekkend en nog voordat ze effectief begon te zingen, stond de zaal in Liverpool al in lichterlaaie.

Dankzij deze tweede overwinning evenaart Loreen de Ierse zanger Johnny Logan die het Eurovisiesongfestival ook twee heeft gewonnen. In 1980 won Logan de wedstrijd met het nummer 'What's another year' en in 1987 won de man ook met 'Hold me now'. In 1992 viel Johnny Logan eigenlijk voor een derde keer in de prijzen met 'Why me?'. Logan had het nummer immers geschreven en gecomponeerd. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top