Céline Dion laat opnieuw van zich horen met 'Love Again'

Muziek | Hoe zou het nog zijn met Céline Dion? We hebben enkele jaren niets van de Canadese zangeres gehoord nadat ze in oktober 2021 aankondigde haar Europese en Noord-Amerikaanse tournees op te schorten wegens "aanhoudende spierproblemen". Het blijkt dat de zangeres ondertussen heeft gewerkt aan een nieuwe film en bijhorende soundtrack. Pickx vertelt je meer. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Dion waren de afgelopen twee jaren geen wandeling door het park, bij wijze van spreken. In 2021 kreeg ze te horen dat ze leed aan het stiff person syndroom, meer bepaald een verworven vorm van de ziekte die later in het leven optreedt. De zangeres kampt onder meer met stijve spieren en spasmen in de rugspieren en ledematen, maar ook haar stembanden waren aangetast. Dit zorgt ervoor dat optreden nagenoeg onmogelijk werd. "Ongeveer één op een miljoen mensen heeft last van deze autoimmuunziekte. Het is voor mij erg moeilijk om te praten over mijn klachten en ermee om te gaan", klinkt het in een interview met Rolling Stone. "Het goede nieuws is dat mijn gezondheidstoestand stilaan verbetert. Er is vooruitgang, maar het gaat traag en dat is soms frustrerend", liet ze eerder al weten. 

Niettemin is de zangeres nog steeds optimistisch over het verloop van haar ziekte. Ze gelooft ze dat ze in de eerste jaarhelft van 2024 nog de Europese tournee kan afwerken die ze in de lente van 2023 wilde doen. Van augustus tot oktober 2023 zal ze enkele aangekondigde zomerconcerten in Europa ook nog steeds kunnen doen, bevestigt ze verder.

Acteercarrière?

Ondertussen heeft de Canadese nachtegaal niet stilgezeten. Dion maakt deze maand haar acteerdebuut in de romantische komedie 'Love Again', aan de zijde van Priyanka Chopra Jonas en Sam Heughan. 

In deze romcom volgen we Mira Ray, die worstelt met de dood van haar verloofde. Ze stuurt onbedoeld een reeks romantische berichten naar zijn oude mobiele telefoonnummer, dat inmiddels door de mobiele telefoonmaatschappij is toegewezen aan de gloednieuwe werktelefoon van journalist Rob Burns. Als liefhebber van literatuur voelt Rob zich aangetrokken tot de openhartigheid in Mira's prachtig geschreven teksten. Wanneer hij de taak krijgt een scenario te schrijven over Céline Dion, schakelt hij de beroemde zangeres in om hem te helpen Mira in het echt te ontmoeten en uiteindelijk haar liefde te winnen.

Soundtrack

Als dit verhaal je bekend voorkomt, is dat geen toeval. De film is immers een remake van de Duitse bioscoophit 'SMS für dich', dat op een boek van auteur Sofie Cramer (bekend van de roman 'Een teken van jou') is gebaseerd. Voor de Engelstalige remake maakte Céline Dion ook een soundtrack met vijf nieuwe nummers en zes bestaande hits. De eerste single, 'Love Again', kwam uit op 13 april, de tweede ('I'll Be') werd vorige week uitgebracht.

"Ik heb veel plezier gehad aan de productie van deze film", vertelde Dion onlangs in een interview. "Dit is een wondermooi feelgoodverhaal, ik hoop dat het publiek deze film kan smaken en mijn muziek naar waarde kan schatten."

Bekijk 'Love Again' vanaf 10 mei in de bioscoop. Vanaf 12 mei zijn alle nummers van de film verkrijgbaar via je favoriete streamingplatform.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top