Deze tv-programma’s maken dit jaar kans op een BAFTA

Films |

Vanavond worden de BAFTA TV Awards uitgereikt. De meest prestigieuze Britse televisieprijzen bekronen de beste Britse tv-programma’s van het jaar (en één internationale tv-productie). Pickx zet de belangrijkste genomineerden op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De meeste nominaties zijn weggelegd voor ‘This Is Going to Hurt’, een komedieserie met Ben Whishaw, en ‘The Responder’, een politiedrama met Martin Freeman in de rol van hulpverlener Chris Carson. Beiden kregen er zes. Ook ‘The Crown’ is met vijf nominaties één van de grote favorieten, met Imelda Staunton die kans maakt op de award van beste actrice.

De categorie ‘Drama Series’ heeft een Belgische randje met ‘Bad Sisters’. Meer nog: de internationale remake van de VTM-reeks ‘Clan’ heeft liefst vijf nominaties in de wacht gesleept. De serie duikt nog op in de categorieën ‘Supporting Actress’ voor Anne-Marie Duff en de minder bekende categorieën ‘Scripted Casting’, ‘Titles & Graphic Identity’, bedoeld om “originaliteit en uitmuntendheid binnen de titelsequentie en grafische identiteit van een programma te erkennen”, en ‘Director, Fiction’. Zowel de remake als het origineel zijn producties van het Belgische Caviar, bedacht door de Vlaamse scenarist/showrunner Malin-Sarah Gozin.

Kate Winslet genomineerd

‘Bad Sisters’ neemt het in de categorie ‘Drama Series’ op tegen ‘The Responder’, ‘Sherwood’ en ‘Somewhere Boy’. In de categorie ‘Mini-series’ zijn ‘A Spy Among Friends’, ‘Mood’, ‘The Thief, His Wife and the Canoe’ en ‘This Is Going to Hurt’ genomineerd. In die laatste speelt Ben Whishaw, onder andere bekend als Q in de nieuwste James Bond-films, de rol van de jonge dokter Adam. Hij en een groep andere jonge dokters in opleiding tonen hoe de opleiding verloopt en alle emotionele effecten die de job op iemand kan hebben. De serie biedt een eerlijke blik achter de schermen van de medische wereld, met altijd een komische kwinkslag.


In de categorie ‘Leading Actress’ prijken Billie Piper voor ‘I Hate Suzie Too’, Imelda Staunton voor ‘The Crown’, Kate Winslet voor ‘I Am Ruth’, Maxine Peake voor ‘Anne’, Sarah Lancashire voor ‘Julia’ en Vicky McClure voor ‘Without Sin’.

De mannelijke tegenhanger bestaat uit Ben Whishaw voor ‘This Is Going to Hurt’, Chaske Spencer voor ‘The English’, Cillian Murphy voor ‘Peaky Blinders’, Gary Oldman voor ‘Slow Horses’, Martin Freeman voor ‘The Responder’ en Taron Egerton voor ‘Black Bird’.

Er is tot slot ook een award voor ‘beste internationale productie’. In die categorie zijn de genomineerden: ‘The Bear’, ‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’, ‘Wednesday’, ‘Oussekine’, ‘Pachinko’ en ‘The White Lotus’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top