‘Beau Is Afraid’: de nieuwste prent uit de surrealistische koker van regisseur Ari Aster

Films | Vanaf woensdag 10 mei kan je naar de bioscoop gaan om ‘Beau Is Afraid’ te bekijken met acteur Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Volgens de Amerikaanse vakpers betreft het een surrealistische en zeer gedurfde film en dat is een kolfje naar de hand van regisseur Ari Aster.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Beau Is Afraid’ zien we hoe Beau (Joaquin Phoenix) leert om te gaan met het plotse overlijden van zijn moeder. Beau is een zachtaardige en licht paranoïde man van middelbare leeftijd die door deze tragische gebeurtenis zijn grootste angsten onder ogen moet zien te komen. Hij moet immers op de begrafenis van zijn moeder geraken.

De Amerikaanse regisseur Ari Aster wist voor deze film topacteur Joaquin Phoenix te strikken. Phoenix wordt vergezeld door Amy Ryan, Nathan Lane, Patti LuPone en Parker Posey. Aster is een regisseur die lak heeft aan de vele ongeschreven regels die films onderverdelen in genres. De man past immers tal van filmtechnieken toe waardoor deze prent zowel als een komedie, maar ook als een horrorfilm bestempeld kan worden. Dat Ari durft te spelen met filmgenres bleek eerder ook al met 'Heriditary' en 'Midsommar'.

Hereditary (2018)

De moeder van Annie Graham (Toni Colette) komt op een dag te overlijden en dat stemt haar familie triest. Al gauw blijkt dat Annie’s dochter Charlie en haar zoon Charlie bovennatuurlijke zaken beginnen op te merken en dat de familie een duister geheim met zich meedraagt. Aster putte uit zijn eigen ervaringen om deze film te maken. Zijn familie kende enkele jaren na elkaar heel wat pech en de familieleden dachten daarom dat ze vervloekt waren. Hij vond dit idee wel interessant en besloot er een film over te maken.

'Hereditary' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Midsommar (2019)

Amper een jaar later liet Aster opnieuw van zich horen met ‘Midsommar’. In deze horrorfilm zien we hoe een jong Amerikaans koppel relatiemoeilijkheden heeft, maar toch besluit om een vriend te gaan bezoeken in Zweden. Daar bezoeken ze een lokaal zomerfestival waar heidense en bloederige gebruiken nog welig tieren… Deze film heeft actrice Florence Pugh, die de rol van Dani speelt, overigens helemaal op de kaart gezet.

'Midsommar' is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top