Deze filmpersonages verschillen danig van het bronmateriaal

Films | Disney heeft promotiemateriaal vrijgegeven voor de live-actionfilm van ‘The Little Mermaid’. Daarin is te zien dat Ariel's metgezel Botje er helemaal anders uitziet dan in de oorspronkelijke tekenfilm. Het is niet de eerste keer dat Hollywood afwijkt van bronmateriaal wat betreft de personages. Soms is dat ten goede, maar soms ook niet…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Botje in ‘The Little Mermaid’

Zeemeermin Ariel (Halle Bailey) is de jongste dochter van de onderwaterkoning Triton (Javier Bardem) en is ook danig geïnteresseerd in de mensenwereld. Op een dag redt ze een prins (Jonah Hauer-King) van de verdrinkingsdood en wordt ze verliefd. Ze wil hem beter leren kennen, maar dat zorgt voor spanningen tussen haar en haar vader. Zeeheks Ursula (Melissa McCarthy) ziet dit allemaal gebeuren en bedenkt ondertussen een listig plannetje.

Er is al heel wat inkt gevloeid over deze nieuwe live-actionfilm. Fans waren eerst verbaasd dat de Amerikaanse actrice Halle Bailey was gecast als Ariel en onlangs vielen ze bijna uit hun stoel toen beeldmateriaal van Botje verscheen. Botje is in de tekenfilm een kleine, kleurrijke en ietwat bolvormige maanvis die in het echt niet bestaat. De makers van de live-actionfilm hebben ervoor gekozen om Ariels compagnon er mager en zeer realistisch uit te laten zien, alsof het een echte vis is Dat hoefde volgens de fans helemaal niet.

Professor Snape uit ‘Harry Potter’

In de ‘Harry Potter’-films zien we hoe de jonge tovenaar Harry (Daniel Radcliffe) school loopt aan de Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hij leert de wereld van de tovenarij kennen, achterhaalt de geheimen van de school en ontdekt hoe zijn ouders destijds om het leven kwamen. Harry is een groot tovenaar en zal het uiteindelijk ook opnemen tegen zijn allergrootste vijand: Voldemort.

Doorheen het verhaal kruist Harry het pad met professor Severus Sneep. Sneep is leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten en wordt in de films gespeeld door wijlen Engels acteur Alan Rickman. Rickman speelt in de films een beheerst personage dat zich nooit laat leiden door zijn emoties. In de boeken is professor Sneep echter uit een ander hout gesneden. Daarin lezen we dat de professor soms wel eens uitvalt richting zijn studenten en eigenlijk een vrij kort lontje heeft. De leraar zou ook een pak jonger zijn dan het personage uit de films.

De 'Harry Potter'-filmreeks is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Het monster van Frankenstein

In 1818 bracht de Engelse schrijfster Mary Shelley een nieuw boek uit, getiteld ‘Frankenstein’. In dit boek lezen we hoe wetenschapper Victor Frankenstein half levend wordt opgevist aan de Noordpool door een schip met ontdekkingsreizigers. De man vertelt dat hij levenloos materiaal tot leven kan wekken en tijdens zijn experimenten een monsterlijk schepsel heeft gecreëerd dat nu vrij rondloopt en gedood moet worden.

In de vele verfilmingen van het boek wordt het monster neergezet als een dom en bruut wezen, maar dat was in het originele werk van Shelley toch enigszins anders. In het oorspronkelijke boek blijkt dat het monster intelligent, welbespraakt en zelfs gevoelig is.

Aragorn in 'The Lord of the Rings'

In 2001 liet regisseur Peter Jackson de wereld opnieuw kennismaken met ‘The Lord of The Rings’, een fantasyverhaal van de wijlen Brits schrijver J. R. R. Tolkien. In deze films zien we hoe Frodo Baggins een gouden ring krijgt van zijn oom en deze moet vernietigen door naar de vulkaan Doemberg te reizen. De ring blijkt oppermachtig te zijn en toe te behoren aan Sauron, de heerser van het kwaad. Tijdens zijn queeste krijgt Frodo hulp van een gezelschap strijders en een daarvan is Aragorn (Viggo Mortensen).

Aragorn is de rechtmatige troonopvolger van Gondor, maar durft dat in de films van Peter Jackson echter niet uit te spreken. In de boeken van Tolkien durft hij dat wel te doen en steekt hij zich niet weg achter flauwe excuses.

Ontdek de ‘The Lord of the Rings’-filmreeks vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Forrest in 'Forrest Gump'

In de film ‘Forrest Gump’ zien we hoe de jonge Amerikaanse man Forrest Gump (Tom Hanks) ondanks zijn lage IQ en onhandig sociaal gedrag toch heel wat succes boekt in het leven. Hij groeit op in de jaren vijftig in de Verenigde Staten en maakt - zonder het goed en wel te beseffen - van dichtbij heel wat historische gebeurtenissen mee.

De Amerikaanse acteur Tom Hanks neemt in deze film de rol op van Forrest Gump en doet dat op een aandoenlijke wijze. Gump is ontwapenend naïef en immer vriendelijk tegenover zijn medemens. In het boek waarop de film is gebaseerd is dat echter niet het geval. Forrest Gump wordt daarin neergezet als een brutale en vulgaire man, die ook geen wijze levenslessen leert op zijn levenswandel.

'Forrest Gump' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top