Bekijk deze Barbie-klassiekers terwijl je wacht op Margot Robbie en Ryan Gosling

Films | In de zomer komt de film ‘Barbie’ uit en de fans kunnen nu al niet wachten op deze eerste live action-verfilming. Het is dus nog even wachten, maar Pickx grasduint in het verleden en blikt terug op de beste ‘Barbie’-films die tot op heden zijn uitgebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barbie in the Nutcracker

Barbie verscheen al voor 2001 op het scherm, maar in deze jaargang begon de productie met films waarin Barbie de heldin is. In ‘Barbie in the Nutcracker’ zien we duidelijk dat dit een bewerking is van Tsjaikovski's klassieke ballet, ‘De Notenkraker’. Het is een fantastisch kerstfilm, die je een heerlijk nostalgisch gevoel geeft.

Achteraf bekeken kunnen we stellen dat deze film wel wat mankementen heeft. Vooral visueel zien we toch een aantal minpunten, zoals het gezicht van Barbie. De film neemt het publiek echter helemaal mee in de sprookjeswereld en dat stelt de Barbie-fans dan ook meer dan tevreden.

Barbie of Swan Lake

Twee jaar later keert Barbie terug en de film is weer gebaseerd op een klassieker van Tsaikovski. Dit keer was ‘The Swan Lake’ de inspiratiebron. Ook hier vinden we de magie terug tussen dans, de personages en de pratende dieren. De film kreeg echter ook de nodige kritiek vanwege zijn antisemitische kant.

In de film gaan de schurken inderdaad gepaard met zware Joodse stereotypen. De film biedt het nodige entertainment, maar deze verwijzingen zorgen toch voor een wrange nasmaak. De animatie is ondertussen gedateerd, maar dat is zeker niet het enige in deze film…

Barbie in the 12 Dancing Princesses

Deze film is al de negende in het ‘Barbie-universum’, maar wel de eerste die door Universal Pictures de wereld werd ingestuurd. In ‘Barbie in the 12 Dancing Princesses’ vinden we uiteraard de nodige magie en dans terug, maar er zijn ook mooie levenslessen te ontdekken. Prinses Geneviève (Barbie) leeft samen met haar elf zussen. De rode draad in het verhaal is net die relatie tussen de twaalf zussen, waarbij de samenhorigheid en creativiteit centraal staan om in harmonie met elkaar samen te leven.


Barbie as Rapunzel

Met 'Barbie as Rapunzel’ keren we terug naar de oorsprong met de tweede Barbie-film, uitgebracht in 2002. Daarin ontdekken we Barbie als Rapunzel, die door de boze heks Gothel gevangen wordt gehouden in een kasteel. Zij vindt troost in de schilderkunst. Wat is de rol van Barbie in dit alles? In werkelijkheid vertelt ze het verhaal van Rapunzel aan haar kleine zusje Shelly, die graag schildert maar geen zelfvertrouwen heeft. Een film die nog steeds een van de beste in de reeks is en die niet verouderd is ondanks enkele fouten in de animatie.

Barbie as the Princess and the Pauper

Waarom ‘Barbie as the Princess and the Pauper’ tot op heden de beste Barbie-film is? Barbie is immers voor het eerst de heldin geworden in een komische musical. Het verhaal is bovendien geïnspireerd door de roman van Mark Twain, ‘The Prince and the Pauper’. In deze film draait het om de rijke Anneliese en bediende Erika, die fysiek heel erg op elkaar lijken. Enkel hun haarkleur is anders. Beiden verwisselen van levensstijl en uiteraard vinden ze in hun nieuwe wereld de liefde. Ondanks enkele verouderde denkbeelden, is deze film zeker nog het kijken waard!Ontdek de films uit het universum van Barbie in de Pickx VOD-catalogus of op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top