Deze kaskrakers werden ooit uitgejouwd op het Filmfestival van Cannes

Films | Van dinsdag 16 tot en met zaterdag 27 mei wordt het 76e Filmfestival van Cannes georganiseerd. Er zullen heel wat films vertoond worden, waarvan sommige bejubeld en andere uitgejouwd zullen worden. De makers van weggehoonde films moeten hun lot echter niet vrezen. Er zijn immers heel wat bekende films die in Cannes een valse start kenden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pulp Fiction

Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) zijn twee criminelen die een zwarte aktetas moeten terugvoeren voor hun baas Marcellus Wallace (Ving Rhames). Die vraagt ook om een bezoekje te brengen aan zijn vrouw Mia (Uma Thurman) terwijl hij op reis is. Vincent stemt schoorvoetend toe met dat laatste, want hij weet dat Mia verantwoordelijk is voor de dood van haar laatste ‘oppas’.

‘Pulp Fiction’ is de tweede film van de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino. De prent won onder andere een Oscar voor Beste Scenario, een Golden Globe voor Beste Script en twee BAFTA’s. Toen Tarantino in 1994 een kopie van de film opstuurde naar Cannes, werd deze aanvankelijk maar lauwtjes onthaald. Hoe meer mensen de film te zien kregen, hoe meer het besef groeide dat ‘Pulp Fiction’ een unieke film was. De prent won uiteindelijk ook de Gouden Palm.

‘Pulp Fiction’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Tree of Life

Jack is een elfjarig jongetje die met zijn twee broers bij zijn ouders in Texas woont. Hij beleeft een zorgeloze kindertijd, maar naarmate hij ouder wordt komt hij steeds vaker in contact met ziektes, lijden en de dood. Hij groeit uit tot een volwassen man, maar loopt wat verloren in de moderne wereld. Hij probeert daar vervolgens ook zijn weg in te vinden.

‘The Tree of Life’ werd aanvankelijk op gemengde reacties onthaald. De film van regisseur Terrance Malik kon heus niet iedereen bekoren, maar wist toch de hoofdvogel af te schieten door de Gouden Palm te winnen. De film kon ook drie Oscar-nominaties in de wacht slepen en staat in zowat elk lijstje met de beste films uit 2011.

Taxi Driver

Travis Bickle (Robert De Niro) is een Amerikaanse oorlogsveteraan die zijn brood verdient als taxichauffeur in New York City. Hij leidt een eenzaam bestaan en dat bestaan wordt gekenmerkt door geweld, pornografie en paranoia. Bickle zweert bij een somber en fatalistisch mens- en maatschappijbeeld en wacht op een uitdaging om in actie te schieten…

Toen deze film in 1974 voor het eerst vertoond werd in Cannes, vonden heel wat mensen hem te gewelddadig en te shockerend. Gelukkig zag de jury wel in dat de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese een hoogstaande prent had afgeleverd waardoor de film alsnog de Gouden Palm in de wacht kon slepen.

Ontdek ‘Taxi Driver’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Only God Forgives

Julian (Ryan Gosling) is een Amerikaanse man die in Bangkok woont. Hij is gekend in de criminele milieus en runt samen met zijn broer een boksclub waarmee hij eigenlijk drugs smokkelt naar de Verenigde Staten. Op een dag wordt zijn broer vermoord en komt zijn moeder uit de States overgevlogen om het lichaam te repatriëren. Zij staat aan het hoofd van een machtige criminele organisatie en wil dat Julian de dood van haar zoon wreekt.

Regisseur Nicolas Winding Refn had in 2011 al hoge ogen gegooid met ‘Drive’, maar dat wil niet zeggen dat het publiek van Cannes meteen overstag ging voor de nieuwste film van de man. ‘Only God Forgives’ kreeg dan ook niet de beste recensies in Cannes. Critici meenden immers dat Winding Refn te veel nadruk had gelegd op de vorm, en te weinig op de inhoud. Ondanks de gemengde reacties is deze prent wel uitgegroeid tot een klassieker onder de actiefilms. Hij won ook de hoofdprijs op het Internationale Filmfestival van Sydney.

'Only God Forgives' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

The Da Vinci Code

Professor Robert Langdon (Tom Hanks) wordt verdacht van de moord op de conservator van het Louvre in Parijs en wordt op de hielen gezeten door de Franse politie. Langdon ontdekt dat de conservator enkele aanwijzingen heeft achtergelaten die enkel hij kan ontcijferen en probeert vervolgens te achterhalen wie de moord heeft gepleegd en waarom…

‘The Da Vinci Code’ kwam uit in 2006. Dat was een tijd waarin Cannes vooral aandacht wilde besteden aan cinefiele en creatieve films. De prent van regisseur Ron Howard was een blockbuster en daar trokken heel wat mensen in Cannes hun neus voor op. Gelukkig deed de film het alsnog zeer goed aan de kassa waardoor er zelfs vervolgfilmen uitkwamen: ‘Angels & Demons’ (2009) en 'Inferno' (2016).

Ontdek ‘The Da Vinci Code’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top