Dit zijn onze favoriete fictieve koninginnen

Series | In het echte leven lijkt de tijd van de sterke monarchieën grotendeels voorbij te zijn, maar in fictiefilms of series worden koninkrijken nog steeds geregeerd door iconen die van het scherm spatten. Of ze nu in de ruimte of in uitgevonden landen vertoeven, koninginnen tonen vaak een grote graad van moed, meelevendheid en weerbarstigheid. Kijk maar naar het nieuwe ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ op Netflix, een spin-off van de populaire serie ‘Bridgerton’. Naar aanleiding van het verschijnen van die reeks, blikt Pickx terug op onze favoriete schermkoninginnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Padmé Amidala

Ze was nog maar veertien jaar oud toen ze een leger wist tegen te houden dat haar planeet wilde overrompelen en haar volk wilde onderdrukken. Padmé Amidala, in de ‘Star Wars’-prequels vertolkt door Natalie Portman, is warm en tactisch slim, maar ook bescheiden en alert. En wanneer haar positie in vraag gesteld wordt, deinst ze er niet voor terug om terug te slaan.

Sansa Stark

Deze koningin uit ‘Game of Thrones’ is in de eerste plaats een noeste overlever. Ze is een van de laatste overlevende Starks en de laatste die de eer van haar familie in stand kan houden. De Queen of the North heeft zowel haar vaders idealen als haar moeders intuïtie geërfd en is eindeloos toegewijd aan haar familie. Cersei Lannister en Littlefinger leerden haar berekend meedogenloos te zijn, maar brachten haar ook op een duister pad.

Clarisse Renaldi

Wat zou jij doen als je op een dag te horen krijgt dat je de toekomstige koningin bent van een ver land? ‘The Princess Diaries’ liet kijkers over de hele wereld dromen dat ze misschien ooit in die positie zouden komen. Julie Andrews speelt de rol van koningin Clarisse Renaldi van Genovia – die haar troonopvolgster Mia moet opleiden – met een gracieuze charme. Ze slaagt erin om een slungelige tiener om te vormen tot een waardige prinses, maar leert gaandeweg ook wat meer vertrouwen en loslaten.

Queen Charlotte

De koningin Charlotte uit ‘Bridgerton is gebaseerd op een historisch figuur, maar accurate geschiedschrijving is niet wat de serie wilde brengen. Charlotte steelt de show, dus besloot Shonda Rhimes – die de serie produceert – om haar een eigen spin-off te geven. Die werpt een blik terug in de tijd en toont hoe Queen Charlotte werd wie ze is in ‘Bridgerton’. Ze is kleurrijk, extravagant en eist alle aandacht op.

Ontdek ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top