‘Guardians of the Galaxy’-weetjes voor de derde en laatste film

Films | Afgelopen woensdag verscheen ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ in de zalen. De groep buitenbeentjes is sinds de release van de eerste film in 2014 van vitaal belang geworden voor het Marvel Cinematic Universe. Voor de gelegenheid rakelt Pickx enkele weetjes van achter de schermen op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is zes jaar geleden dat de groep helden nog een eigen film kregen, maar nu zijn ze weer in volle glorie terug in de cinema. De nieuwe film werd even onthaald als een glorieuze terugkeer van het MCU in de zalen, maar nu filmmaker James Gunn heeft verkondigd dat het derde deel van de ‘Guardians of the Galaxy’-saga ook het laatste wordt, is dat enthousiasme al ietwat bekoeld. Gunn rondt daarmee zijn overstap naar DC af. Dat neemt echter niet weg dat de filmmaker nog een dijk van een sluitstuk afleverde, want deze derde film over Star-Lord en zijn kliek wordt op luid applaus onthaald. In de laatste film redden ze voor een keertje het universum niet, maar moeten ze Rocket redden van zijn maker.

Ter gelegenheid van de release van de film, en daarmee het einde van de saga, blikken we nog eens terug op enkele verhalen die zich achter de schermen afspeelden.

Onverwacht voor Chris Pratt

Tegenwoordig is acteur Chris Pratt een vaste waarde op het grote en het kleine scherm, grotendeels te danken aan zijn hoofdrol in deze filmsaga. Star-Lord is een van de meest geliefde personages in het MCU. Maar voor 2014 speelde hij nog voornamelijk in kleine rollen. Hij tekende wel present voor zowat elke casting call van Marvel. Zo deed hij auditie voor de film ‘Thor’. Niet voor de hoofdrol, want daarvoor schatte hij zijn kansen laag in, maar wel voor bijrollen. Maar een kans kreeg hij niet.

Tot het tijd werd om de film ‘Guardians of the Galaxy’ te casten. Casting director stapte naar James Gunn met het idee om Chris zijn plekje in de spotlights te gunnen. Toen was de acteur vooral bekend als Andy Dwyer in de komische reeks ‘Parks and Recreation’. De acteur wist de regisseur te overtuigen, ook al moest hij nog wat kilo’s kwijt weten te spelen die hij nodig had gehad voor zijn rol in ‘Delivery Man’.

Het succes van de soundtrack

‘Moonage Daydream’ van David Bowie, ‘Ain’t No Mountain High Enough’ van Marvin Gaye en Tammi Terrell, ‘Hooked on a Feeling’ van Blue Swede… de soundtrack van de film, getiteld ‘Awesome Mix Vol. 1’ katapulteert je terug naar de jaren 70. Het werd al gauw de meest gewaardeerde soundtrack van het hele MCU, dat voordien niet echt bekend stond voor zijn filmmuziek. Het album dat samen met de film verscheen bereikte zelfs het hoogste schavot van de Billboard 200, een uitzonderlijke prestatie voor een compilatie van oude nummers.

Groot in 16 talen

Naast de soundtrack verdient ook het roster aan unieke en geliefde personages eer voor het succes van de filmfranchise. Bovenaan de lijst staat de pratende boom Groot, die onmisbaar werd in het eskadron van Star-Lord. De stem wordt ingesproken door acteur Vin Diesel. Een makkelijke taak, zou je kunnen denken, aangezien het personage de zin “I am Groot” eindeloos herhaalt, maar zijn intonatie was wel van groot belang. Voor de eerste film sprak de acteur de stem overigens in in zes verschillende talen.

Voor de tweede film ging Diesel zelfs nog iets verder, want hij leerde zijn slagzin in maar liefst zestien verschillende talen voor evenveel internationale versies, waarvoor hij per taal ruim 15 takes moest inspreken.

Echte wasberen

Een ander favoriet personage in de films is de cynische, zwartgallige en extreem opvliegende Rocket Raccoon. Die gedraagt zich vaak heel menselijk, vooral wanneer hij zware vuurwapens hanteert, maar Gunn wilde zijn gedrag wel zo dicht mogelijk bij een echte wasbeer houden. Daarom bestudeerde hij de dieren nauwgezet. In de comics waar de films op gebaseerd zijn, is Rocket een vermenselijkte wasbeer met nog alle trekken van het dier, dus de films moesten hetzelfde effect nastreven. In de derde film komen we een pak meer te weten over zijn achtergrond, die wat zou verschillen van die in de comics.

‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ is nu te zien in de zalen.

Ontdek de andere ‘Guardians of the Galaxy’-films op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top