‘Guardians of the Galaxy’-weetjes voor de derde en laatste film
Door Pickx

Deel dit nieuws
Het is zes jaar geleden dat de groep helden nog een eigen film kregen, maar nu zijn ze weer in volle glorie terug in de cinema. De nieuwe film werd even onthaald als een glorieuze terugkeer van het MCU in de zalen, maar nu filmmaker James Gunn heeft verkondigd dat het derde deel van de ‘Guardians of the Galaxy’-saga ook het laatste wordt, is dat enthousiasme al ietwat bekoeld. Gunn rondt daarmee zijn overstap naar DC af. Dat neemt echter niet weg dat de filmmaker nog een dijk van een sluitstuk afleverde, want deze derde film over Star-Lord en zijn kliek wordt op luid applaus onthaald. In de laatste film redden ze voor een keertje het universum niet, maar moeten ze Rocket redden van zijn maker.
Ter gelegenheid van de release van de film, en daarmee het einde van de saga, blikken we nog eens terug op enkele verhalen die zich achter de schermen afspeelden.
Onverwacht voor Chris Pratt
Tegenwoordig is acteur Chris Pratt een vaste waarde op het grote en het kleine scherm, grotendeels te danken aan zijn hoofdrol in deze filmsaga. Star-Lord is een van de meest geliefde personages in het MCU. Maar voor 2014 speelde hij nog voornamelijk in kleine rollen. Hij tekende wel present voor zowat elke casting call van Marvel. Zo deed hij auditie voor de film ‘Thor’. Niet voor de hoofdrol, want daarvoor schatte hij zijn kansen laag in, maar wel voor bijrollen. Maar een kans kreeg hij niet.
Tot het tijd werd om de film ‘Guardians of the Galaxy’ te casten. Casting director stapte naar James Gunn met het idee om Chris zijn plekje in de spotlights te gunnen. Toen was de acteur vooral bekend als Andy Dwyer in de komische reeks ‘Parks and Recreation’. De acteur wist de regisseur te overtuigen, ook al moest hij nog wat kilo’s kwijt weten te spelen die hij nodig had gehad voor zijn rol in ‘Delivery Man’.
Het succes van de soundtrack
‘Moonage Daydream’ van David Bowie, ‘Ain’t No Mountain High Enough’ van Marvin Gaye en Tammi Terrell, ‘Hooked on a Feeling’ van Blue Swede… de soundtrack van de film, getiteld ‘Awesome Mix Vol. 1’ katapulteert je terug naar de jaren 70. Het werd al gauw de meest gewaardeerde soundtrack van het hele MCU, dat voordien niet echt bekend stond voor zijn filmmuziek. Het album dat samen met de film verscheen bereikte zelfs het hoogste schavot van de Billboard 200, een uitzonderlijke prestatie voor een compilatie van oude nummers.
Groot in 16 talen
Naast de soundtrack verdient ook het roster aan unieke en geliefde personages eer voor het succes van de filmfranchise. Bovenaan de lijst staat de pratende boom Groot, die onmisbaar werd in het eskadron van Star-Lord. De stem wordt ingesproken door acteur Vin Diesel. Een makkelijke taak, zou je kunnen denken, aangezien het personage de zin “I am Groot” eindeloos herhaalt, maar zijn intonatie was wel van groot belang. Voor de eerste film sprak de acteur de stem overigens in in zes verschillende talen.
Voor de tweede film ging Diesel zelfs nog iets verder, want hij leerde zijn slagzin in maar liefst zestien verschillende talen voor evenveel internationale versies, waarvoor hij per taal ruim 15 takes moest inspreken.
Echte wasberen
Een ander favoriet personage in de films is de cynische, zwartgallige en extreem opvliegende Rocket Raccoon. Die gedraagt zich vaak heel menselijk, vooral wanneer hij zware vuurwapens hanteert, maar Gunn wilde zijn gedrag wel zo dicht mogelijk bij een echte wasbeer houden. Daarom bestudeerde hij de dieren nauwgezet. In de comics waar de films op gebaseerd zijn, is Rocket een vermenselijkte wasbeer met nog alle trekken van het dier, dus de films moesten hetzelfde effect nastreven. In de derde film komen we een pak meer te weten over zijn achtergrond, die wat zou verschillen van die in de comics.
‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ is nu te zien in de zalen.
Ontdek de andere ‘Guardians of the Galaxy’-films op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.
Lees meer over Films
-
De beste en slechtste kerstcadeaus die ooit werden gegeven in films
Op zoek naar inspiratie voor je kerstcadeaus dit jaar? Laat je inspireren door de beste, én de slechtste, cadeaus die we al de revue zagen passeren in de bioscoop. Pickx heeft een paar voorbeelden op een rijtje gezet om te volgen of te vermijden.
-
‘Big Fish’, van bescheiden start tot onbetwist meesterwerk: vijf anekdotes achter deze Tim Burton-film
Tim Burtons ‘Big Fish’ is dit jaar twintig jaar geworden, maar de magie leeft voort. Hoewel de film een bescheiden commercieel succes was toen hij werd uitgebracht, wordt hij nu geroemd als een van dé meesterwerken van de regisseur. De film vertelt het buitengewone verhaal van het leven van Edward Bloom, die op zijn sterfbed zijn verhaal deelt met zijn zoon – die zijn vader bekritiseert voor het verfraaien van de werkelijkheid. Hier zijn vijf fascinerende weetjes over de film - en wees gerust, geen ervan is verzonnen!
-
Hollywood-letters vieren 100e verjaardag
De dankzij de filmindustrie wereldberoemde letters Hollywood tegen een berg aan de noordkant van Los Angeles zijn 100 jaar geworden. Volgens de voorzitter van Hollywood Sign Trust, Jeff Zarrinnam, blijven ze daar nog een eeuwigheid staan. De negen letters werden vrijdag speciaal voor de verjaardag verlicht, melden Amerikaanse media.
-
Scarface, 40 jaar later: nog steeds Al Pacino’s beste rol?
Veertig jaar geleden kwam de gangsterfilm ‘Scarface’ uit, een filmklassieker met Al Pacino in de hoofdrol. Met zijn magnetische aanwezigheid, expressiviteit en toewijding aan zijn vak blijft hij een iconische figuur in de filmwereld. Pickx heeft er vijf van zijn beste rollen uitgekozen.
-
In welke films zien we Matthias Schoenaerts binnenkort?
Onze Vlaamse trots Matthias Schoenaerts heeft permanent verschillende film- en televisieprojecten in de steigers - dit jaar had hij bijvoorbeeld nog de hoofdrol in de westernserie ‘Django’. Geen betere reden dan de uitzending op VTM 3 van de film ‘Kursk’ van Thomas Vinterberg, waarin hij acteert naast Colin Firth, Léa Seydoux en Max von Sydow, om eens vooruit te blikken op de films waarin we Matthias Schoenaerts binnenkort mogen verwachten.
-
De European Film Awards, vanavond live op Pickx+
Op 9 december worden in Berlijn de European Film Awards al voor de 36ste keer uitgereikt. De filmprijzen behoren tot de belangrijkste onderscheidingen voor Europese films en cineasten. De ceremonie is exclusief live te volgen op Pickx+ van 19u30 tot 22u. Dit zijn de kanshebbers voor de prijs Beste Europese Film van 2023.
-
Films om te zien als je niet kan wachten op ‘Saltburn’
Net voor kerst verschijnt de twee langspeler van filmmaakster Emerald Fennel op Prime Video: ‘Saltburn’, een satire over rijkdom met Barry Keoghan (‘The Banshees of Inisherin’) en Jacob Elordi (‘Euphoria’). Wie niet kan wachten op de release van die langverwachte film, kan zijn honger stillen met deze ietwat gelijkaardige films!
-
Cameron Diaz en andere beroemdheden die alcohol verkopen
Het is al enkele jaren de trend onder Hollywoodsterren: steeds meer van hen hebben hun eigen alcoholmerk. Een van hen is actrice Cameron Diaz, die sinds 2017 niet meer acteert, maar wel miljoenen opstrijkt met haar wijnmerk. Naar aanleiding van de uitzending van Diaz’ film ‘In Her Shoes’ op VTM 3 vanavond, nemen we enkele beroemdheden en hun drankjes onder de loep.
-
'Unleashed' (VTM 3): over de Amerikaanse rollen van Jet Li
Acteur en vechtkunstenaar Jet Li (60) is een van de meest prominente Chinese filmsterren. Films als ‘Shaolin Temple’ en ‘Hero’ maakten van hem een held in Oost-Azië, maar ook in het Westen maakte hij al furore dankzij uitstapjes naar Hollywood. Naar aanleiding van de uitzending van ‘Unleashed’ op VTM 3 vanavond, nemen we enkele Amerikaanse filmrollen van Jet Li onder de loep.
-
‘J’aime la vie’, Belgische cinema op zijn best aan het einde van het jaar
Nu 2023 ten einde loopt, zijn er enkele uitstekende Belgische films te zien in de bioscoop: ‘J’aime la vie’, ‘Augure’, ‘Holly’ en meer. Pickx vertelt je over de nieuwste speelfilms van eigen bodem die je niet mag missen.
-
Deze films zijn even oprecht als ‘The Fabelmans’
Vanaf vandaag kan je in de VOD-catalogus van Proximus naar 'The Fabelmans' kijken, een film waarin de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg terugblikt op zijn kindertijd. Spielberg koos ervoor om een eerlijk en oprecht verhaal te vertellen over zijn eigen jeugd en dat hebben enkele andere beroemde filmregisseurs ook al eens gedaan.
-
Deze personages hebben de filmografie van Steven Spielberg gemarkeerd
'The Fabelmans', Spielbergs meest persoonlijke film, is vanaf vandaag terug te vinden in de VOD-catalogus van Proximus. Maar Steven Spielberg heeft uiteraard al een immense carrière achter de rug en vele succesvolle kaskrakers op zijn naam staan. Pickx werpt een blik op de personages die de filmografie van de regisseur hebben gemarkeerd.
-
Spielbergs ‘The Fabelmans’ nu in de VOD-catalogus
Familie is altijd al een centraal onderwerp geweest in het imposante oeuvre van de Amerikaanse filmregisseur Steven Spielberg. In zijn nieuwe film ‘The Fabelmans’, die vanaf vandaag te zien is in de VOD-catalogus van Pickx, richt Spielberg zowaar de camera voor het eerst op zijn eigen jeugd. Maar zijn enkele opmerkelijke gebeurtenissen in de film ook echt gebeurd? Pickx zoekt het uit.
-
'Apollo 13' is gebaseerd op ware feiten, maar een paar cruciale punten zijn Hollywood-magie
Vanavond kan je op VTM 3 kijken naar 'Apollo 13', de veelvuldig bekroonde film van regisseur Ron Howard over de mislukte vlucht van het ruimtevaartuig Apollo 13 in april 1970. Na zijn release in 1995 werd de prent gelauwerd vanwege zijn realisme, maar op enkele punten is er toch wat met de werkelijkheid gespeeld, bijvoorbeeld met de beroemde uitspraak "Houston, we have a problem". Pickx toont je enkele verschillen.
-
Deze titels op Prime Video moet je gezien hebben dit eindejaar
In de laatste maand van het jaar verschijnen op Prime Video nog tal van films en series die je gezien moet hebben. Van kerstfilms tot satire en actie, kijkvoer genoeg om op een winterse avond gezellig in de zetel te ploffen. Dit zijn onze kijktips voor het eindejaar op Prime Video.
-
Na ‘Oppenheimer’ (VOD): dit zijn de beste acteerprestaties van Cillian Murphy
'Oppenheimer', de epische biopic van Christopher Nolan, is vanaf vandaag te vinden in de VOD-catalogus van Proximus. Daarin kruipt de Ierse acteur Cillian Murphy in de huid van de Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Murphy doet dat wat ons betreft schitterend en dat deed ons dan weer denken aan enkele andere sterke acteerprestaties van de man. Een overzicht.
-
‘Oppenheimer’ (VOD), het verhaal over de vader van de atoombom
In de VOD-catalogus van Proximus vind je vanaf vandaag de nieuwe film van Christopher Nolan terug: ‘Oppenheimer’. Daarin volgen we het verhaal van Robert Oppenheimer, de fysicus die ons de atoombom schonk en van de ene dag op de andere de status van held omruilde voor die van paria. De biopic is gebaseerd op een biografie geschreven door Pulitzerprijswinnaars Kai Bird en Martin J. Sherwin.
-
Deze meesterwerken van Christopher Nolan gingen ‘Oppenheimer’ (VOD) voor
Christopher Nolan is een van de meest vooraanstaande filmmakers van zijn generatie. Of het nu gaat om zijn meeslepende thrillers of zijn 'Batman'-trilogie: hij weet zijn publiek altijd sprakeloos achter te laten. vanaf vandaag is zijn nieuwe film 'Oppenheimer' terug te vinden in de VOD-catalogus van Proximus. De kans voor Pickx om terug te blikken op 5 van zijn beste films tot nu toe.
-
Hollywood-acteurs bekrachtigen akkoord, einde van maandenlange staking
Na een maandenlange staking, hebben de leden van acteursvakbond SAG-AFTRA in Hollywood een overeenkomst met de filmstudio's bekrachtigd. Dat heeft de vakbond dinsdag bekendgemaakt
-
Sarah Vandeursen zoekt de grenzen op in 'Sarah in Wokeland'
Weinig woorden doen anno nu zoveel emoties oplaaien als "woke". Maar weet je werkelijk wat deze Engelstalige term betekent? Vanaf 5 december kan je op VRT Canvas zien hoe Sarah Vandeursen, redactielid van De Ideale Wereld en gepatenteerd satiricus, uitzoekt wat "woke" is en waarom het zoveel emoties oproept. Ze krijgt daarbij hulp van een reeks bekende en minder bekende Vlamingen.