‘American Horror Story: Delicate’: dit weten we over het verhaal en de cast

Series | Fans van de anthologieserie ‘American Horror Story’ zitten op hete kolen, want deze zomer wordt het twaalfde seizoen verwacht. Druppelsgewijs worden details bekendgemaakt over het verhaal en de cast, en niet elk stukje nieuws stemt de kijkers even hoopvol. Pickx overloopt wat we al weten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het twaalfde seizoen van ‘American Horror Story’ werd al aangekondigd in januari 2020, toen de Amerikaanse zender FX de reeks van Ryan Murphy en Brad Falchuk met drie seizoenen verlengde (er komt dus ook een dertiende jaargang). Deze keer krijgt de reeks de ondertitel ‘Delicate’ mee. Het verhaal zou gebaseerd zijn op de thrillerroman ‘Delicate Condition’ van Danielle Valentine, over een vrouw die ervan overtuigd is dat ze achtervolgd wordt door een sinistere figuur die wil vermijden dat ze zwanger wordt. Geen enkele man in haar leven gelooft haar verhaal, maar de vreemde gebeurtenissen blijven zich wel opstapelen. Het is de eerste keer dat een seizoen van ‘American Horror Story’ gebaseerd is op een boek.

De opnames beginnen deze maand, in mei, en de nieuwe afleveringen zouden in augustus verschijnen. Veteraan van de serie Sarah Paulson zal deze keer niet te zien zijn. Ze vertelde in een interview met Variety dat ze de fakkel even wil doorgeven aan iemand anders, maar dat ze niet uitsluit dat ze ooit weer in de reeks zal acteren. Of Evan Peters, die net als Paulson al in negen seizoenen meespeelde, deze keer zijn opwachting maakt, is nog niet bekend. Wel zijn er een aantal andere castleden aangekondigd.

Matt Czuchry

De eerste naam van de cast die gelost werd, was die van Matt Czuchry. Hij werd bekend bij het grote publiek toen hij in ‘Gilmore Girls’ de rol speelde van Logan, een vriend en later vriendje van Rory Gilmore. Later acteerde hij in sportserie ‘Friday Night Lights’, rechtbankdrama ‘The Good Wife’ en had hij de hoofdrol in ziekenhuisserie ‘The Resident’, die vorige maand na zes goed ontvangen seizoenen stopgezet werd.

Cara Delevingne

Snel volgde de aankondiging dat de Britse Cara Delevingne ook een rol kreeg in ‘American Horror Story: Delicate’. Velen leerden haar eerst kennen als catwalkmodel en het gezicht van campagnes van Chanel, maar ze staat ook al sinds 2012 op film- en televisiesets. Haar echte doorbraak als actrice kwam in 2015, toen ze te zien was in de film ‘Paper Towns’, een verfilming van het gelijknamige boek van John Green. Sindsdien maakte ze haar opwachting in ’Suicide Squad’, ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’, ‘Carnival Row’ en ‘Only Murders in the Building’, om een beknopte selectie te maken.

Emma Roberts

Emma Roberts is een terugkerend castlid in het twaalfde seizoen. Ze acteerde eerder al in series drie, vier, zeven, acht en negen, goed voor in totaal 47 afleveringen. Ze kent haar weg dus al op de set en fans van het eerste uur verwelkomen haar graag terug. Roberts is de dochter van de voor een Oscar genomineerde acteur Eric Roberts en het nichtje van Oscarwinnares Julia Roberts. Zo rolde ze al op tienjarige leeftijd in de filmwereld met een rolletje in ‘Blow’ naast Johnny Depp.

Kim Kardashian

En dan nu de meest controversiële castingkeuze: realityster Kim Kardashian zal in ‘American Horror Story: Delicate’ haar eerste grote televisierol spelen. Ze maakte eerder al cameo’s, vaak als zichzelf, in titels als ‘Disaster Movie’, ‘Drop Dead Diva’, ‘How I met Your Mother’, ‘Last Man Standing’, ’30 Rock’ en ‘Ocean’s Eight’, maar echt acteerwerk heeft ze tot nu toe nog niet geleverd. Logisch dus dat niet iedereen even opgezet was met de onthulling.

Actrice Patti LuPone, die in het elfde seizoen van ‘American Horror Story’ de rol van zangeres Kathy Pizazz speelde, stelde de castingkeuze in vraag in het praatprogramma ‘Watch What Happens Live’. Ze zei openlijk dat ze het niet leuk vond dat Kim een rol afpakte die naar een echte actrice moest gaan. “Schoenmaker, blijf bij je leest”, zei ze, vrij vertaald. Acteur John Leguizamo trad haar bij en ook Sharon Stone liet verstaan dat ze haar mening deelt. “Onze job is geen hersenchirurgie, maar het ligt ons wel na aan het hart. We hebben ervoor gestudeerd en ervoor geleden.”

Kim probeerde de gemoederen te bedaren op de rode loper van het Met Gala enkele dagen geleden. Ze verzekerde iedereen ervan dat ze momenteel acteerlessen volgt. “Ik zie het als een leuke uitdaging om uit mijn comfortzone te treden”, voegde ze eraan toe. Of het genoeg is om de fans te overtuigen, zullen we pas weten als de reeks uitkomt. Vergeet niet dat er aanvankelijk grote vraagtekens geplaatst werden bij Heath Ledgers casting als Joker of Robert Downey Jr. als Iron Man.

Ontdek 'American Horror Story' op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top