‘White House Plumbers’: een blik in de ondergang van president Nixon

Films | De 37e president van de Verenigde Staten, Richard Nixon, is synoniem voor het beruchte Watergate-schandaal. Het onderwerp is ondertussen druk besproken in de media, of het nu als nieuwsfeit of als inspiratiebron voor film en televisie is. 'White House Plumbers' maakt deel uit van de laatste categorie en is vanaf 4 mei te bekijken op Streamz. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Watergateschandaal was een groot politiek schandaal in de Verenigde Staten waarbij bleek dat ongeoorloofde methodes waren gebruikt tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen van 1972. Het schandaal leidde in 1974 uiteindelijk tot het aftreden van president Richard Nixon en in 2023 tot de serie 'White House Plumbers'. De synopsis is alvast duidelijk: "'White House Plumbers' vertelt het verhaal van hoe Nixons eigen politieke saboteurs en Watergate meesterbreinen, E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy, per ongeluk het presidentschap omver wierpen dat ze zo ijverig probeerden te beschermen."

Een kleine geschiedenisles. De White House Plumbers waren een speciale regeringseenheid die door Richard Nixon zelf werd opgericht, slechts één week na het uitlekken van de Pentagon Papers. Dat waren een reeks regeringsdocumenten die een gedetailleerd verslag gaven van de ware beweegredenen voor de oorlog in Vietnam, waaruit bleek dat het Witte Huis niet altijd de waarheid sprak in haar 'openbare documenten'.

Cast om U tegen te zeggen

In de vijfdelige reeks wordt het onderwerp benaderd met een slimme dosis humor en satire, neergezet door een topcast. De hoofdrollen van E. Howard Hunt en G. Gordon Liddy worden gespeeld door respectievelijk Woody Harrelson ('Triangle of Sadness') en Justin Theroux ('On the Basis of Sex'). Het duo wordt vergezeld door onder anderen Lena Headey, Domhnall Gleeson, Ike Barinholtz, Kiernan Shipka en Kathleen Turner.

'White House Plumbers' is gemaakt en geschreven door Alex Gregory en Peter Huyck, die onder andere ook al meer dan honderd aflevering van 'The Late Show with David Letterman' op hun naam hebben staan. 

Ontdek 'White House Plumbers' vanaf 4 mei nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top