'Black Mirror' komt terug voor een zesde seizoen: dit is wat we al weten

Films | Goed nieuws voor de fans van 'Black Mirror', want de Britse anthologieserie komt terug voor een zesde seizoen. De donkere, satirische reeks is altijd verrassend geweest, maar bedenker Charlie Brooker verklaart dat hij zichzelf met deze nieuwe afleveringen echt overtroffen heeft. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is lang wachten geweest, maar dat wordt nu beloond. In juni van dit jaar komt het gloednieuwe seizoen van 'Black Mirror' uit op Netflix. Het is nog niet onthuld hoeveel afleveringen er precies op ons losgelaten zullen worden, maar we kunnen ons wel weer verwachten aan episodes die elk behandeld worden als een individuele film. Seizoen 6 is opnieuw geschreven en gecreëerd door Charlie Brooker, die verklaart dat dit seizoen nog specialer wordt dan de vorige.

"Ik heb altijd gevonden dat 'Black Mirror' verhalen moet bevatten die volledig van elkaar verschillen, en mensen - en mezelf - moet blijven verrassen, want wat is anders het nut?", aldus de maker. "Het moet een serie zijn die niet gemakkelijk te definiëren is en zichzelf steeds opnieuw uitvindt. De verhalen zijn allemaal nog steeds door-en-door 'Black Mirror', maar met een aantal gekke schommelingen en meer variatie dan ooit tevoren."

Dat klinkt als een plot om U tegen te zeggen en daar hoort natuurlijk een dito cast bij. "Om dit alles tot leven te brengen hebben we een ongelooflijk aantal slimme regisseurs die samenwerken met een cast van acteurs die zo getalenteerd zijn dat je het bijna niet voor mogelijk houdt", zegt Brooker. Een greep uit de cast.

Aaron Paul

Deze acteur kennen we uiteraard allemaal als Jesse Pinkman uit de topserie ‘Breaking Bad’, een van de grootste televisiesuccessen van de laatste decennia. Hij speelde de tweede hoofdrol naast Bryan Cranstons Walter White. Paul was intussen ook te zien (en als stemacteur te horen) in het donkere geanimeerde ‘BoJack Horseman’, de kaskraker ‘Need for Speed’, het komische ‘Central Intelligence’ en de twee ‘Breaking Bad’ spin-offs ‘Better Call Saul’ en ‘El Camino’.

Annie Murphy

De Canadese Annie Murphy is vooral bekend van haar rol als Alexis Rose in de sitcom ‘Schitt’s Creek’. In die rol is ze het toonbeeld van naïviteit en verwaandheid. Murphy maakte daarnaast haar opwachting in de Netflix-serie ‘Russian Doll’ en schittert in de hoofdrol in het subversieve ‘Kevin Can F*** Himself’ op Prime Video, waarin ze een schijnbaar typische sitcomhuisvrouw speelt die eigenlijk plant om haar onuitstaanbare echtgenoot te vermoorden. Donkerkomische rollen zijn haar dus niet vreemd.

Salma Hayek

Ook aangekondigd is de rol van de begenadigde Salma Hayek. Zij maakte naam met grote rollen in films als ‘Desperado’, ‘From Dusk till Dawn’ en ‘Frida’ en was recenter nog te zien in ‘House of Gucci’ en ‘Eternals’. Ze leende ook haar stem aan animatiefilm ‘Puss in Boots: The Last Wish’. Het was al van haar rol in de sitcom ’30 Rock’ (die eindigde in 2013) geleden dat Hayek nog op het kleine scherm te zien was.

Michael Cera

Sinds zijn doorbraakrol in de cultkomedie ‘Arrested Development’ is Michael Cera een graag geziene acteur geworden, zowel op het grootste podium als in meer onafhankelijke rollen. Zo speelde hij hoofdrollen in ‘Superbad’, ‘Juno’, ‘Scott Pilgrim vs. The World’. Hij is binnenkort ook te zien in de nieuwe ‘Barbie’-film.

Zazie Beetz

Zazie Beetz brak door met haar rol als Vanessa in ‘Atlanta’, de serie uit de koker van Donald Glover, een rol waarvoor ze in 2018 een Emmy Award kreeg. Die rol leverde projecten op als ‘Deadpool 2’, waarin ze de mutant Domino vertolkt, ‘Joker’ met Joaquin Phoenix, waarin ze de buurvrouw Sophie speelt, en de actieprent ‘Bullet Train’ met Brad Pitt. Ze klom op tot het kruim van Hollywood, waar ze steeds meer een plekje als vaste waarde verdient.

In het nieuwe seizoen spelen ook Kate Mara, Anjana Vasan, Auden Thornton, Ben Carnes, Clara Rugaard Daniel Portman, Danny Ramirez, David Shields, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin en Samuel Blenkin mee.

Bekijk het zesde seizoen van 'Black Mirror' vanaf juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top