Intergalactic Lovers trappen tweede seizoen van 'Monologue' af: "Door onze vriendschapsband verdragen we veel van elkaar"

Muziek |

Met ‘Liquid Love’ bracht Intergalactic Lovers vorig jaar een vierde studioalbum uit. Ruim tien jaar nadat ze doorbraken met de hit ‘Delay’ is de Aalsterse band een household name geworden in de Belpopgeschiedenis. Hoe ze dat voor elkaar kregen, vertellen ze zelf in de eerste aflevering van een nieuw seizoen ‘Monologue’, exclusief op Pickx+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Monologue' opent tweede seizoen met Intergalactic Lovers: 'Door onze vriendschapsband verdragen we veel van elkaar'

Vorig jaar pakte Pickx+ uit met een nieuwe interviewreeks rond Belgische artiesten: ‘Monologue’. De ene een muzikant op de rand van de doorbraak, de andere een gevestigde waarde. In een video van 10 minuten vertellen ze rechtuit en ononderbroken over hun carrièrepad en hun muziek.

Het tweede seizoen van ‘Monologue’ wordt afgetrapt door Intergalactic Lovers, de Aalsterse band bestaande uit zangeres Lara Chedraoui, drummer Brendan Corbey, en gitaristen Maarten Huyghens en Raf De Mey. Live aangevuld door een vijfde lid: toetsenist Floris De Decker. Een hechte bende, dat benadrukken ze steeds weer: dat ze een groep zijn zonder uitgesproken boegbeeld of uithangbord. Al is Lara Chedraoui dat door haar werk voor televisie (onder andere met een rubriek in ‘De Tijdloze’ op Canvas en een hoofdrol in de dramareeks ‘Lost Luggage’) en radio (het programma ‘Engelen & Chedraoui’ op StuBru) dat een beetje tegen wil en dank toch geworden.

Meer ingetogen

‘Liquid Love’, hun vierde studioalbum, dat begin 2022 uitgebracht werd, is een meer ingetogen en louterende plaat geworden dan de voorgangers 'Greetings & Salutations' (2011), 'Little Heavy Burdens' (2014) en 'Exhale'. Chedraoui ging de voorbij jaren immers door een stevig dal op privévlak. Gekenmerkt door een zware coronabesmetting -die zelfs even haar stem in gevaar bracht en existentiële twijfels. Dat valt allemaal te horen op de nieuwe plaat. Singles ‘Bobbi’, ‘Crushing’ en ‘Lost’ hebben nog wel dat melodieuze refrein waar Intergalactic een patent op heeft, en deden het meer dan behoorlijk in de hitlijsten, maar voorts is het toch een conceptplaat geworden, dat best als geheel wordt beluisterd.

Met ook oog voor het visuele en marketing, zo werd er bijvoorbeeld ook een kortfilm en een bier met de naam ‘Liquid Love’ gelanceerd. Intergalactic Lovers is altijd een band geweest die zijn terrein graag verlegt of uitbreidt. Zo hebben ze soundtrack geleverd voor de film ‘Code 37’ en de begingeneriek voor de internationale politieserie ‘The Team’.


Unieke mix van karakters

“Wij zijn een bende van vier uiteenlopende karakters, maar stuk voor stuk geduldige en liefdevolle mensen met een waanzinnige passie voor muziek”, zo introduceert Lara de band op ‘Monologue’. Het is net die mix van persoonlijkheden die van Intergalactic Lovers zo een unieke blend van mysterie en catchyness maakt. “Wij onderscheiden ons van andere bands omdat we onze muziek altijd met z’n vieren schrijven, daarom duurt het meestal ook zo lang om een album af te werken”, legt de zangeres wat later uit.

Knap dat ze ondanks die karakteriële verschillen al sinds 2008 een groep vormen die heel die periode ongewijzigd bleef. Een verbindende factor daarin is ook hun gedeelde roots in Aalst. De stad waar ze opgroeiden, waar ze elkaar leerden kennen bij de lokale scoutsgroep en waar ze nog steeds verzamelen voor een optreden, om van daaruit samen in hun busje het land te doorkruisen. “Door die vriendschapsband kunnen we veel verdragen van elkaar”, zegt Lara.

In deze eerste aflevering van seizoen twee van ‘Monologue’ onthullen de Intergalactic Lovers verder ook wat hun verrassende totemnamen waren bij de scouts en wat hun rituelen zijn voor een optreden. Niet te missen dus!

Bekijk vanaf 27 april het tweede seizoen van 'Monologue' op Pickx.be via deze link en op de Pickx-app

Lees ook:
- Luister naar RORI, een jong Belgisch talent dat je snel moet ontdekken 
- Milo Meskens bezint over zijn carrière in zijn 'Monologue': "Ik ga resoluut voor de lange termijn" 
- Mustii blijft verrassen: "Ik wil andere gebieden verkennen"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top