Wie is het meisje uit ‘I Kissed a Girl’ van Katy Perry?

Films | Vijftien jaar geleden zette de Amerikaanse popzangeres Katy Perry zichzelf op de kaart met een uniek nummer: ‘I Kissed a Girl’. De songteksten en bijbehorende clip gingen danig over de tongen, maar een enkele vraag bleef na al die jaren onbeantwoord: wie was dat meisje?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Katy Perry draait al decennialang mee in de Amerikaanse muziekwereld, maar moest tot 2008 wachten op haar definitieve doorbraak. Dat jaar bracht ze ‘I Kissed a Girl’ uit: een nummer waarin ze vrijuit zingt over het feit dat ze een meisje heeft gekust en dat ze dat geweldig vond. Het nummer zorgde voor de nodige controverse in de Verenigde Staten, maar groeide in geen tijd uit tot een hit. Ook in de rest van de wereld maakte ‘I Kissed a Girl’ heel wat indruk, en stond het nummer wekenlang op de nummer 1-positie.

Perry zingt dus over een meisje dat ze heeft gekust, maar ze onthult niet wie dat meisje is. De Amerikaanse roddelpers vond dat niet kunnen, ging op onderzoek uit en opperde in 2017 dat ofwel zangeres Miley Cyrus, ofwel actrice Scarlett Johansson het meisje moet geweest zijn. Cyrus was immers een goede vriendin van Perry en Johansson was volgens Perry een ontzettend knappe vrouw.

Enkele jaren later trad Perry dan toch uit de schaduw. Ze vertelde aan een journalist van het Amerikaanse magazine Steppin’ Out dat het meisje in het nummer actrice Scarlett Johansson is, maar dat de twee nooit in het echt hebben gezoend. “Ik was een gesprek aan het voeren met mijn vriend en zei dat als Scarlett Johansson me ooit uit zou vragen, ik haar een zoen zou geven”, aldus de zangeres. “Ik vroeg hem toen ook of dat oké was voor hem.” Johansson en Perry hebben de lippen dus nooit op elkaar geplant en dat zou ook niet snel gebeuren. Johansson vertelde in de media immers dat ze geflatteerd was, maar ook dat haar lippen “al bezet” waren.  

Vrijgevochten imago, of toch niet?

Katy Perry kreeg kort na de release van ‘I Kissed a Girl’ een rebels en vrijgevochten imago toebedeeld. Ze werd zelfs op handen gedragen door sommige leden uit de LGBTQI+-gemeenschap die een biseksuele geaardheid hebben. Toch staat dit alles in schril contrast met hoe ze al die jaren daarvoor door het leven ging. Ze groeide namelijk op als Katy Hudson in een streng en conservatief Amerikaans gezin.

Haar eerste album, ‘Katy Hudson’, was zeer klassiek en bevatte ook heel wat gospelinvloeden. Omdat ze maar geen succes kon boeken met deze stijl van muziek, veranderde ze na verloop van tijd het geweer van schouder en ging ze over andere thema’s zingen, waaronder feestvieren en het kussen van meisjes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top