Deze vijf Marvel-films hadden de hoogste opbrengsten

Films | De afgelopen jaren zien we de ene na de andere film met superhelden verschijnen. De Marcel Cinematic Universe (MCU) wist de ene na de andere succesfilm de wereld in te sturen. Pickx bespreekt de vijf MCU-films die het meest hebben opgebracht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Avengers: Endgame'

In 2019 werd 'Avengers: Endgame' gelanceerd en dat werd inzake opbrengsten de beste film voor MCU. De film kostte in totaal 356 miljoen dollar, maar dat was elke euro waard. De totale opbrengst kwam op maar liefst 2,79 miljard dollar te staan. Opvallend genoeg is het de eerste film die als nummer één inzake opbrengsten kwam te staan en die geen Oscar wist te winnen. Nog een weetje: het was de laatste film waarin Stan Lee, die eind 2018 overleed, een rolletje kreeg.

'Avengers: Endgame', waarin de resem superhelden opperschurk Thanos moeten afstoppen, heeft een indrukwekkende cast. Met Robert Downey Jr.(Iron Man), Scarlet Johansson (Natasha), Chris Evans (Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Jeremy Renner (Clint), Mark Ruffalo (Hulk), Paul Rudd (Scott Lang), Elizabeth Olsen (Wanda), Chadwick Boseman (Black Panther), Josh Brolin (Thanos), Tom Holland (Spider-Man), Zoe Saldana (Gamora), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Chris Pratt (Star-Lord), Tom Hiddleston (Loki), Samuel L. Jackson (Nick Fury) en tal van anderen is er een ware sterrenparade terug te vinden.

'Avengers: Infinity War'

‘Avengers: Infinity War’ was aanvankelijk de nummer één in deze lijst, maar deze prent zorgde ervoor dat het de ideale opwarmer werd voor ‘Avengers: Endgame’. Thanos laat zijn furie los op de planeet Aarde en de Avengers krijgen het bijzonder zwaar te verduren. Alles lijkt verloren, waardoor iedereen uitkeek naar de opvolgfilm. De film kostte in totaal ongeveer 321 miljoen dollar en bracht 2,05 miljard dollar in het laatje. Deze film kreeg wel een nominatie voor de Oscars, namelijk die voor Best Visual Effects. Door vele Marvel-fans wordt ‘Avengers: Infinity War’ als de beste film uit de reeks aanzien.

'Spider-Man: No Way Home'

Dit is de enige film in de lijst die geen ‘Avengers-film’ is. Spider-Man wordt wel een Avenger, maar in deze film staat enkel deze superheld centraal. ‘Spider-Man: No Way Home’ werd tijdens de pandemie de wereld ingestuurd en bracht desondanks nog 1,9 miljard dollar op. De kostprijs van de film: 260 miljoen dollar. In ‘Spider-Man: No Way Home’ wordt de identiteit van ‘Spider-Man’ onthuld en Peter Parker vraagt Doctor Strange om hem te helpen, maar dat plan blijkt geen succes te zijn… ‘Spider-Man: No Way Home’ werd genomineerd voor een Academy Award.

'The Avengers'

In 2012 kwam ‘The Avengers’ uit. Er was een budget vrijgemaakt van 220 miljoen euro en de totale opbrengsten kwamen uit op 1,5 miljard dollar wereldwijd. Een enorm succes. ‘The Avengers’ werd ook genomineerd voor de Academy Award van Best Visual Effects. Deze film was de eerste uitkomst van een succesvol recept: namelijk bijzonder veel superhelden in een film posteren. Het was de eerste keer dat Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Hawkeye en Hulk samenwerkten tegen een superschurk, namelijk Loki. Het was het begin van een bijzonder succesvolle filmreeks, die toch voor een nieuwe wind zorgde in de filmwereld.

'Avengers: Age of Ultron'

In 2015 bracht MCU 'Avengers: Age of Ultron’ uit. Alles wat de Avengers aanraakten, heeft succes opgeleverd. De kosten bedroegen 191,3 miljoen dollar, maar de opbrengsten waren een stuk hoger met maar liefst 1,4 miljard dollar. In deze film vinden de Avengers de scepter van Loki in Sokovia. We zien er nieuwe karakters als The Maximoff twins, Pietro en Wanda. Vooral die laatste werd een succesverhaal, want zij werd nadien een van de belangrijkste superhelden in deze filmreeks.

Bekijk ‘Avengers: Endgame’ op zaterdag 29 april om 20u25 op VTM 2 waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top