Roep je superkrachten op met 'The Power' op Prime Video

Series |

(Girl) Power rules. 

Superkrachten, die doen ons altijd dromen. En ook producers zijn er gek op. Elk jaar bedenken ze nieuwe superverhalen. De jongste telg in de metafamilie? 'The Power' op Prime Video. Prime Video is trouwens ook een van de redenen waarom we hoge verwachtingen hebben van deze serie. Netflix heeft er al een paar tegenslagen en annuleringen op zitten, zoals 'Jupiter's Legacy', 'The Imperfects' en 'Warrior Nun'. Prime Video daarentegen, boekt succes na succes met hun verhalen over superkrachten. Zo heeft 'The Boys' al een cultstatus verworven, maar ook 'American Gods' en het geanimeerde 'Invincible' zijn goede voorbeelden. 

Door MF

Deel dit nieuws

Who runs the world? Girls!

Maar terug naar 'The Power' ... Op een dag verschijnt er plots een superkracht. Meer en meer jonge meisjes kunnen elektriciteit opwekken met de tippen van hun vingers. En dat maakt ze mogelijk gevaarlijk. De superkracht komt enkel voor bij jonge meisjes en kan hen niet worden ontnomen. Slecht nieuws voor de alfamannetjes op de planeet.

Want de wereld van 'The Power' wordt onmiddellijk voorgesteld als een wereld waarin seksisme, mansplaining en ongelijkheid de dienst uitmaken en hoe een superkracht daar verandering in kan brengen. Sommige meisjes gebruiken hun superkracht om hun situatie te verbeteren, terwijl anderen eerder uit zijn op wraak.

'The Girls' vs 'The Boys'

We hadden het al over de knowhow van Prime Video. Met 'The Boys' maakten ze een serie die een van de sterkhouders van de streamingreus is geworden. En ja, de twee series verschillen erg van elkaar, maar we kunnen niet anders dan ze toch met elkaar vergelijken!

Een evidente gemeenschappelijke deler? Ze richten zich beide duidelijk op een volwassen publiek (weliswaar iets jonger in het geval van 'The Power'). Dit zijn series die een pak somberder aanvoelen dan wat Marvel het grote publiek voorschotelt. Nog een andere interessante deler? Achter de wereld van de superkrachten brengen beide franchises ons een wrange kritiek op onze samenleving. De excessen van macht in het geval van The Boys, vrouwen die zich afzetten tegen het alomtegenwoordige seksisme in 'The Girls'. Achter hun fantasyfaçade schuilt een goede dosis realiteit.

Voeg daar Miss Maisel aan toe en vrouwen zwaaien deze maand echt wel de plak op Prime Video

'The Power' heeft alles wat je van een slimme blockbuster verwacht: een boeiende verhaallijn, met tal van sterke boodschappen op maat van vandaag. En dat is echt wel aangenaam om naar te kijken. Maar Prime Video doet nog meer: deze maand brengt het streamingplatform ook het vijfde en helaas laatste seizoen van 'The Marvelous Mrs Maisel'. Dat gaat over een huisvrouw in de jaren vijftig die de showbizzwereld op zijn kop zet en de rol van de vrouw in vraag stelt door het te proberen maken als stand-up comedian.

Ontdek het eerste seizoen van 'The Power' op Prime Video.

Het vijfde seizoen van 'The Marvelous Mrs Maisel' is vanaf 14 april op Prime Video te zien.

Meer weten over 'The Marvelous Mrs Maisel'? Waarom seizoen 4 van The Marvelous Mrs Maisel zo verslavend is (proximus.be)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top