Deze acteurs draven dikwijls op in films van regisseur Wes Anderson

Films | Binnenkort kan je naar de cinema om ‘Asteroid City’ te gaan bekijken. Dat is de nieuwste film van Amerikaanse regisseur Wes Anderson. Op de filmposter prijken namen van acteurs die je wellicht al eens in andere films van Anderson hebt gezien. Dat is geen toeval: de man werkt immers graag samen met dezelfde cast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Edward Norton

Edward Norton zou volgens de Amerikaanse filmpers niet de allermakkelijkste acteur zijn om mee samen te werken. Toch weerhield dat Wes Anderson niet om Norton maar liefst vier keer te casten voor een rol in een van zijn films. In 2012 werd Norton gevraagd om mee te spelen in ‘Moonrise Kingdom’, in 2014 was de man te zien in ‘The Grand Budapest Hotel’, in 2018 draafde hij op als stemacteur in ‘Isle of Dogs’ en in 2021 acteerde hij in ‘The French Dispatch’. Binnenkort zal Norton voor een vijfde keer te zien zijn in een film van Wes Anderson: ‘Asteroid City’.

Adrien Brody

Wes Anderson heeft ook een boontje voor de Amerikaanse acteur Adrien Brody. Die speelde in 2007 voor het eerst mee in een prent van de regisseur: ‘The Darjeeling Limited’ en kort daarna ook in ‘Fantastic Mr. Fox’ (2009). Daarna duurde het tot 2014 voordat de twee opnieuw zouden samenwerken. Ze deden dat in ‘The Grand Budapest Hotel’. Anderson en Brody leken elkaar de jaren nadien uit het oog te zijn verloren, want het duurde tot 2021 totdat de acteur nog eens meespeelde in een film van de regisseur. Dat was toen in ‘The French Dispatch’.

Tilda Swinton

De Britse actrice Tilda Swinton speelde, net als Brody, al in vier films van de regisseur mee. De eerste Wes Anderson-film waarin de Tilda Swinton te zien was, is ‘Moonrise Kingdom’ uit 2012. Daarna trad ze toe tot de cast van ‘The Grand Budapest Hotel’ (2014), ‘Isle of Dogs’ (2018) en ‘The French Dispatch’(2021). Binnenkort mag Swinton een vijfde film van Anderson noteren op haar curriculum vitae: ‘Asteroid City’.

Jason Schwartzman

Jason Schwartzman en Wes Anderson zijn twee handen op één buik. Dat blijkt tenminste als we hun samenwerkingen erbij nemen. Schwartzman maakte zijn filmdebuut in Andersons allereerste film ‘Rushmore’ (1998) en is daarna te zien in zes andere films van de man: ‘The Darjeeling Limited’ (2007), ‘Fantastic Mr. Fox (2009), ‘Moonrise Kingdom’ (2012), ‘The Grand Budapest Hotel' (2014), ‘Isle of Dogs’ (2018) en ‘The French Dispatch’ (2021). Schwartzman speelde ook mee in enkele kortfilms van Anderson: ‘Hotel Chevalier' (2007) en ‘Castello Cavalcanti’ (2013).

Bill Murray

Tot slot vermelden we ook nog Bill Murray. De Amerikaanse acteur zou normaal gezien meespelen in ‘Asteroid City’ maar moest naar verluidt verstek geven wegens een besmetting met het coronavirus. Desondanks speelde Murray al negen keer mee in een film van Anderson. In 1998 trad hij toe tot de cast van ‘Rushmore’, in 2001 was de acteur te zien in ‘The Royal Tenenbaums’ en 2004 kreeg hij de hoofdrol in ‘The Life Aquatic with Steve Zissou’. In 2007 was hij te zien in ‘The Darjeeling Limited', in 2009 te horen in ‘Fantastic Mr. Fox’ en in 2012 deed Murray mee in ‘Moonrise Kingdom’. In 2014 was hij opnieuw van de partij met een rol in ‘The Grand Budapest Hotel’ en in 2018 met een rolletje in ‘Isle of Dogs’. In 2021 speelde hij tenslotte ook mee in ‘The French Dispatch’ (2021).

Ontdek alle films van Wes Anderson op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top