'Monologue' dompelt je opnieuw onder in de intieme sfeer van enkele opvallende Belgische artiesten

Muziek | 'Monologue', het programma van Proximus Pickx dat je meeneemt op een muzikale reis naar het hart van de creatieve visie van Belgische artiesten, is terug voor een tweede seizoen! Je kan in vijf nieuwe afleveringen alles ontdekken over wat onze beste muzikale talenten je te vertellen hebben over hun palmares.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Proximus Pickx heeft veel vertrouwen in de toekomst van de Belgische muziekscene en lanceerde daarom iets meer dan een jaar geleden de minireeks 'Monologue'. De reeks draait rond een aantal korte video's van een tiental minuten. Daarin vertellen opkomende Belgische artiesten en meer gevestigde waarden hun verhaal met open vizier, zonder onderbreking. Dit programma geeft je de kans om je favoriete artiesten echt te leren kennen.

In het eerste seizoen van 'Monologue' kon je kennis maken met het leven en de carrière van acht Belgische artiesten die Proximus Pickx voor jou heeft uitgekozen. Emma Bale, Abrahamblue, Milo Meskens, Moody Mae, La Jungle, Mustii, RORI en Charles passeerden de revue. Ze kregen elk een eigen aflevering waarin ze de tijd kregen om hun persoonlijke en artistieke verhaal te vertellen.


Vijf nieuwe gasten

In het tweede seizoen laat 'Monologue' vijf opvallende namen uit de Belgische muziekscene aan het woord. De eerste aflevering staat volledig in het teken van Intergalactic Lovers, de formatie rond frontvrouw Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey. Met 'Liquid Love' brachten ze in februari 2022 een nieuw succesvol album uit. Tourist LeMC, Johannes Faes voor de vrienden, neemt de tweede aflevering voor zijn rekening. De geëngageerde stadstroubadour van Antwerpen vertelt daarin alles over zijn leven en carrière. 

In de derde aflevering kom je meer te weten over het talentvolle Brusselse duo Coline & Toitoine, die tegenwoordig door het leven gaan als COLT. Zangeres Coline Debry en toetsenist Antoine Jorissen wisten in februari 2023 liefst 1 miljoen streams te scoren op Spotify met hun nieuwste single 'Insomnies'.

Ramkot krijgt ook een verdiende plaats in het tweede seizoen van 'Monologue'. De Gentse band rond de broers Tim en Tom Leyman en Hannes Cuyvers is de moeite waard om te beluisteren en bekijken. Eind april mag de rockformatie het voorprogramma verzorgen van het optreden van Metallica in Amsterdam, geen geringe prestatie. We sluiten het tweede seizoen af met Absynthe Minded, dat in 2021 nog het verzamelalbum 'Saved along the way' uitbracht naar aanleiding van hun twintigjarig bestaan.

Bekijk vanaf 27 april het tweede seizoen van 'Monologue' op Pickx.be via deze link en op de Pickx-app

Lees ook:
Luister naar RORI, een jong Belgisch talent dat je snel moet ontdekken 
Milo Meskens bezint over zijn carrière in zijn 'Monologue': "Ik ga resoluut voor de lange termijn" 
Mustii blijft verrassen: "Ik wil andere gebieden verkennen"

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top