Helden en antihelden In de tv-optie Pickx Mix in mei

Series | Abonnees die de tv-optie Pickx Mix hebben, genieten maandelijks van heel wat internationaal kijkvoer. In mei duikt de tv-optie de geschiedenis in met zowel fictie als waargebeurde feiten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Miss Scarlet and the Duke – Seizoen 3

Deze Brits-Amerikaanse serie focust op twee detectives in het Victoriaanse tijdperk. De ene is William ‘The Duke’ Wellington (Stuart Martin), een norse politieman. De andere, ons hoofdpersonage, is Eliza Scarlet (Kate Phillips), die na het overlijden van haar vader zijn bedrijf overneemt en zo de eerste vrouwelijke privédetective wordt. William is een oude jeugdvriend van haar, dus ze belt hem regelmatig op om samen aan zaken te werken.

In het derde seizoen van ’Miss Scarlet and the Duke’ moet Scarlet een reeks mysteries zien op te lossen, van de verdwijning van een goochelaar tot een reeks diefstallen die misschien wel te maken heeft met haar eigen verleden. Tegelijkertijd moet ze haar plaats zien te winnen in een vakgebied waar ze als vrouw alleen staat. Er wordt al gewerkt aan een vierde seizoen van deze succesreeks.

Ontdek ‘Miss Scarlet and the Duke’ vanaf 23 mei elke dinsdag op BBC First, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

Greatest Heists with Pierce Brosnan

De legendarische acteur Pierce Brosnan (‘GoldenEye’) gidst de kijker in deze documentairereeks door enkele van de meest wereldschokkende diefstallen ooit, van de Lufthansa-roof in New York in 1978 tot de diamantroof in Antwerpen. Brosnan begint bij de nauwgezette planning en overloopt elk detail van de gewaagde uitvoering en de vaak dramatische nasleep.

De diefstallen komen tot leven aan de hand van getuigenissen, recreaties en visuele effecten die samenkomen in een beklijvend verhaal. We leren de overvallers kennen die één kans zagen om de rest van hun leven op hun lauweren te kunnen rusten, en de gevolgen die hun gewaagde, maar risicovolle daden hadden. Sommigen van hen worden nog steeds gezien als antihelden, anderen zijn voor eeuwig verguisd als boosdoeners.

Ontdek ‘Greatest Heists with Pierce Brosnan’ vanaf 15 mei elke maandag om op History Channel, beschikbaar in de tv-optie Pickx Mix. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit.

A Small Light

'A Small Light' is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de opmerkelijke 20-jarige secretaresse Miep Gies (Bel Powley), een jonge zorgeloze en eigenzinnige vrouw. Wanneer haar baas, Otto Frank (Liev Schreiber), haar vraagt om te helpen zijn familie te verbergen voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog stemt Miep zonder aarzelen in. Samen met haar moedige en toegewijde man Jan (Joe Cole), waakte ze 2 jaar lang over de familie Frank. In samenwerking met enkele andere helden beschermden ze talloze families tegen de nazi's. Tegen niemand konden ze nee zeggen, ook al betekende dat dat ze heel wat geheimen met zich meedroegen.

De serie beschrijft hoe Mieps leven veranderde op het moment dat ze "ja" zei tegen Otto Frank. Uiteindelijk was het ook Miep die het dagboek van Anne Frank vond en het bewaarde, zodat zij en Otto het later met de wereld konden delen en het als een testament voor toekomstige generaties kon dienen. Het is het verhaal van hoe een gewone secretaresse buitengewone dingen deed tijdens een van onze donkerste momenten in de geschiedenis.

Ontdek ‘A Small Light’ vanaf 2 mei elke dinsdag op National Geographic, beschikbaar in het Belgisch aanbod van Pickx. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top