‘A Man Called Otto’ in de VOD-catalogus: de beste norse grijsaards van het witte doek

Films |

Vanaf vandaag is ‘A Man Called Otto’, het hartverwarmende komediedrama van regisseur Marc Forster, beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. De film is gebaseerd op het boek ‘En man som heter Ove’ van de Zweedse schrijver Fredrik Backman. Pickx somt vier norse grijsaards op die net zoals Tom Hanks in ‘A Man Called Otto’ een opmerkelijke karakterevolutie doormaakten op het witte doek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Scrooge – ‘A Christmas Carol’

Waarschijnlijk de beroemdste chagrijnige oude man in de geschiedenis. Charles Dickens’ ‘A Christmas Carol’ is ontelbare keren verfilmd, maar geen enkele versie overtrof die met Michael Caine in een glansrijke live-action rol. Hij kroop op weergaloze wijze in de huid van Scrooge, een vrek en misantroop die gaandeweg tot inkeer komt en een betere, meer genereuze man wordt. De hilarische muzikale bewerking door de sympathieke Muppets-bende werd een bescheiden hit in de VS.

Melvin Udall – ‘As Good as It Gets’

Jack Nicholson steelt met zijn vertolking van Melvin, een norse, onverdraagzame man met een obsessieve-compulsieve stoornis, de show in ‘As Good As It Gets’. Nicholson en Helen Hunt wonnen Oscars voor respectievelijk beste acteur en beste actrice.

Het komisch drama over een alleenstaande moeder, een misantropische auteur en een homoseksuele kunstenaar die een onwaarschijnlijke vriendschap sluiten nadat die laatste wordt aangevallen en bijna gedood bij een overval, combineert vreemde humor met oprechte ontroering en emotie. Melvin wordt algemeen beschouwd als een van de beste rollen uit Nicholsons carrière.

Walt Kowalski – ‘Gran Torino’

Een zeldzaam voorbeeld van een film waarin de chagrijnige oude man in kwestie de hoofdrolspeler is, en die kon niet met meer overtuiging worden gebracht dan door de legendarische Clint Eastwood in wat een van zijn beste optredens is in zijn uitgebreide en uiterst indrukwekkende portfolio. Hij speelt Walt Kowalski, een knorrige, koppige en onverdraagzame oorlogsveteraan die veracht wat er van zijn buurt is geworden nu hij met lede ogen vaststelt hoe de jeugd wordt meegesleurd in de zo overheersende bendecultuur.

Naarmate het verhaal vordert, leren we de man kennen die hij ooit was, en de film eindigt met een van de meest bevredigende gevallen van redemption die ooit op film zijn vastgelegd.

Carl Fredricksen – ‘Up’

Het ontroerende begin van ‘Up’ staat op ieders netvlies gebrand: hoezeer de koppige brompot ook kreunde en mopperde, we bleven voor hem duimen. ‘Up’ van Pixar wordt niet alleen gedragen door de ballonnen aan het zwevend huis, maar ook door de hartverscheurende menselijke weergave van Carl en de herontdekking van zijn levenslust en vreugde. ‘Up’ geldt als een van de beste animatiefilms aller tijden, en dat is grotendeels te danken aan deze sympathieke knorrige grijsaard.

‘A Man Called Otto’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top