The Sound of ... de grote winnaars van zangwedstrijden!

Muziek | Kunnen zangwedstrijden als 'Idool', 'The X Factor', 'American Idol' en The Voice' de carrière van deelnemers aanzwengelen? We zijn geneigd om daar voluit ‘ja’ op te zeggen, al verdwijnen sommige veelbelovende talenten wel in de plooien van de tijd. Maar zij die het maken, 'make it big'!

Door MF

Deel dit nieuws

Van Kelly Clarkson tot Alanis Morissette

Kelly Clarkson
Een van de 'American Idol' winnaars die een solide carrière wist uit te bouwen. Nadat ze in 2002 het eerste seizoen van de show won, bracht ze haar debuutsingle 'A Moment Like This' uit. Het werd een enorme hit. En dat was pas het begin. Ze bracht talloze top tien singles uit, acht top tien albums, won drie Grammy Awards én heeft een eigen talkshow. In dit fragment doet ze en duet met Pink, en dat is 'wow'! Alanis Morisette 
Jazeker! Ook de Canadese Morissette begon haar carrière als deelnemer aan een zangwedstrijd, 'Star Search' om precies te zijn. De Canadese ster, die toen 16 jaar oud was, verloor de wedstrijd in 1990. Maar een jaar later bracht ze haar debuutalbum 'Alanis' uit. De aanhouder wint? Zeker! In haar meer dan drie decennia durende carrière won ze liefst 7 Grammy's en verkocht ze wereldwijd meer dan 75 miljoen platen. 

Jennifer Hudson

Jennifer Hudson werd uitgeschakeld in het derde seizoen van 'American Idol', maar dat deed niets af aan haar talent. Niet lang na haar schokkende exit werd ze gecast voor de musicalfilm 'Dreamgirls', wat haar doorbraakrol werd. Ze kreeg lovende kritieken en verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe. Naast haar rol in films en tv-series heeft ze drie top tien studioalbum s uitgebracht. One Direction 
Yep! Ook One Direction is een exploot van 'The X Factor'. Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson en Zayn Malik deden in seizoen 7 auditie als solokandidaten, maar werden later samengevoegd tot een vijfkoppige boysband. Het vijftal debuteerde met de single 'What Makes You Beautiful' en zorgde overal waar ze kwamen voor hysterische taferelen. Na vijf albums, waaronder vier nummer 1-albums , hielden ze een pauze voordat ze definitief uit elkaar gingen. Maar ze blijven intussen wel bloeien als solo-artiesten.

Christina Aguilera

Christina Aguilera won haar eerste talentenjacht op achtjarige leeftijd. Wow! Ze deed mee aan 'Star Search' toen ze 10 was, maar werd tijdens de halve finale uitgeschakeld. Ze gaf echter nooit op en deed auditie voor een rol in 'The Mickey Mouse Club'. Ze speelde in de tv-serie naast 'mede-Mouseketeers' Ryan Gosling, Keri Russell, Britney Spears en Justin Timberlake. Jaren later werd ze beroemd met haar single 'Genie in a Bottle' en won ze de titel 'Beste Nieuwe Artiest' tijdens de Grammy Awards van 2000.

Britney Spears 
Omdat ze al op jonge leeftijd wist wat ze wilde worden, deed Britney Spears mee aan de auditie voor 'The Mickey Mouse Club'. Ze werd afgewezen omdat ze te jong was. Later deed ze mee aan 'Star Search', maar ze verloor. Uiteindelijk werd ze toch gecast voor 'The Mickey Mouse Club' in 1992. Haar carrière kreeg een boost na de release van haar debuut studioalbum 'Baby One More Time' in 1999, dat de gelijknamige hitsingle omvatte. Ze behaalde zes nummer 1-albums op de Billboard 200 en won talrijke prijzen, waaronder een Grammy Award.

Justin Timberlake 
Net als zijn ex-vriendin Britney Spears, verloor Justin Timberlake het pleit in 'Star Search' voordat hij een 'Mouseketeer' werd bij 'The All-New Mickey Mouse Club'. In die laatste show ontmoette hij JC Chasez. Met hem vormde hij in 1995 de groep NSYNC . De boysband - met nog drie andere leden - werd al snel bekend met hun titelloze debuut studioalbum en verwierf internationale faam. Na de onbepaalde onderbreking van de groep, boekte Justin succes als soloartiest en speelde hij af en toe mee in films.

Beyonce

Deed op 8-jarige leeftijd mee aan een auditie voor een all-girl groep en werd samen met drie andere meisjes ingelijfd bij 'Girl's Tyme'. De groep deed mee aan - jawel - 'Star Search', zonder noemenswaardig resultaat. Onder het management van Beyonces vader Matthew veranderde de groep de naam in Destiny's Child en kregen ze langzaam maar zeker naam. Na een onderbreking in 2001 gingen de leden voor een solocarrière, en steeg Bey naar de sterren.  Als soloartiest heeft ze wereldwijd 120 miljoen platen verkocht en is ze een van de best verkopende artiesten ter wereld geworden.

Loic Nottet 
Telg uit 'The Voice Belgique', die het schopte tot Eurosong-kandidaat en daar een rijkgevulde carrière aan overhield. Ging op tournee met zijn Selfocracy Tour door België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en stond twee keer in een uitverkocht Vorst Nationaal in Brussel en in de Olympia in Parijs, nadat hij tweemaal in de Ancienne Belgique optrad. Het Eurosong-nummer? Hier! Je vindt hier trouwens nog een mooi en lang interview met Loïc, naar aanleiding van zijn Hallowoonconcert, twee jaar geleden. 

https://www.proximus.be/pickx/nl/2180025/loic-nottet-ik-wil-het-publiek-verzoenen-met-halloween

Het concert vind je hier:  https://www.proximus.be/pickx/nl/2189608/herbeleef-phantomania-van-loic-nottet

Mathieu Terryn

Jazeker, ook Mathieu Terryn - bekend van de Vlaamse popgroep Bazart - begon zijn carrière in een zangwedstrijd: 'Eurosong for Kids'! In 2005 haalde hij de selectie met ‘De mooiste van de klas'. Drie jaar later nam hij met het duo Matt & Yuri ook nog deel aan 'Ketnetpop'.

Max Colombie
Oscar and the Wolf? Zeker. Beste maatjes met Mathieu Terryn, sinds … 'Eurokids 2005'. Ondanks de morele steun van stiefpapa Franky Vercauteren moest hij zijn meerdere erkennen in de Waalse Lindsay, die de Belgische kleuren verdedigde in Hasselt. Maar intussen is het wel mooi Max Colombie die wereldberoemd is. De exclusieve documentaire ' Warrior, a short documentary by Oscar and the Wolf’ is beschikbaar op Pickx+ (zender 13)

Tom Dice

Hij was tweede in 'X Factor' in 2008, maar raakte wat in de vergetelheid na zijn debuutsingle ' Bleeding Love' . Tot de VRT hem eind 2009 zelf aanwees als de kandidaat om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Met succes: Tom Dice was de eerste Belg die de finale wist te bereiken sinds de invoering van de halve finales en eindigde op een mooie zesde plaats met 'Me and My Guitar'. Dit jaar nam hij samen met Kato als 'The Starlings' trouwens deel aan de preselecties voor Eurosong .

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top