Wist jij dit al over ‘The Marvelous Mrs. Maisel'?

Series | Aanstaande zaterdag kan je op Prime Video naar het vijfde seizoen van ‘The Marvelous Mrs. Maisel' kijken. In deze serie zien we hoe een doodgewone Amerikaanse huisvrouw uitgroeit tot een succesvolle comédienne. Ter gelegenheid van het vijfde seizoen somt Pickx enkele interessante weetjes over de serie op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toestemming van Barbra Streisand

‘The Marvelous Mrs. Maisel' speelt zich af in de Verenigde Staten van de jaren vijftig, een tijdsgewricht waarin heel wat bijzondere muziek werd uitgebracht. Amy Sherman-Palladino, een van de makers van de serie, was daarvan op de hoogte en vond dat de serie ook muziek van Barbra Streisand kon gebruiken. De producente contacteerde Streisand, vertelde hoe ze diens muziek wou integreren, en blies de Amerikaanse zangeres naar verluidt van haar sokken met haar muzikale kennis. Het is om die reden, en om die reden alleen, dat Streisand naar verluidt toestemming heeft gegeven om haar nummers in ‘The Marvelous Mrs. Maisel' te gebruiken.

Een bijzondere outfit

De Amerikaanse acteur Tony Shalhoub speelt in deze serie de vader van het hoofdpersonage en doet dat ook met veel plezier. In het tweede seizoen zien we Shalhoub zelfs een romper aantrekken (dat is een hemd en een onderbroek in een) en daar was de man ook grote fan van. Hij vertelde in Amerikaanse media immers hoe de romper hem deed terugdenken aan zijn kindertijd en hoe leuk hij die nostalgie wel niet vond. De acteur grapte ook dat het waarschijnlijk door dit kledingstuk komt dat hij in 2019 een Emmy Award voor de rol heeft gewonnen.

Zo accuraat mogelijk

De makers van ‘The Marvelous Mrs. Maisel' hebben alles in het werk gesteld om de serie zo accuraat mogelijk te maken. Dat zien we aan de kostuums van de personages, de muziek in de serie, maar ook aan de locaties. Tijdens het eerste seizoen zien we bijvoorbeeld hoe Midge haar debuut als comédienne maakt in het Gaslight Café en dat is niet toevallig. Het Gaslight Café heeft immers echt bestaan en zag er net zo uit als in de serie. De buitenopnames die we in de serie te zien krijgen, zijn in sommige gevallen in St. Mark’s Place opgenomen: dat is een bekende straat in New York City die de atmosfeer van Greenwich Village (de plek waar alles gebeurt) kan oproepen.

Symbolische outfits

De kostuumontwerpers deden ook hun duit in het zakje door Maisel's kledij een symbolische waarde mee te geven. Donna Zakowski, een van de kostuumontwerpers van de serie, vertelde onlangs aan Amerikaanse media dat de roze jas van Midge in de allereerste aflevering niet toevallig roze was. “We kozen voor roze omdat het verwijst naar de roze bril waardoor Midge de wereld ziet. Het is een kenmerk van haar persoonlijkheid.” Naarmate de serie vordert, zal Midge steeds gewaagder gekleed worden en dat komt volgens de makers omdat ze steeds meer de romantiek wil opzoeken in haar leven.

Pruiken met een boodschap

Zowel actrice Rachel Brosnahan (die Midge Maisel) speelt, als Marin Hinkle (die de moeder van Midge speelt) dragen een pruik om hun personages zo goed mogelijk tot leven te brengen. De kapsels die we via hen te zien krijgen, hebben ook een betekenis. Zo heeft Midge tijdens de eerste twee afleveringen van de serie een kortere coupe omdat dit haar, volgens de makers van de serie, een ‘trotsere’ look meegeeft. Midge is een trotse vrouw en haar kapsel mocht die boodschap ook uitdragen, was de mening.

Ontdek 'The Marvelous Mrs. Maisel’ op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top