Deze sterren schitteren voor én achter de camera

Films | Na jarenlang op de planken te hebben gestaan, beslissen sommige acteurs het roer om te gooien en zelf achter de camera te kruipen. Pickx ging na bij welke acteurs dat tot het beste resultaat heeft geleid, en kwam bij volgende sterren uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bradley Cooper

Bradley Cooper draait al decennialang mee in Hollywood. De Amerikaanse acteur speelde aanvankelijk kleinere rolletjes, maar daar kwam in 2009 verandering in. Dat jaar speelde Cooper immers mee in ‘The Hangover’ en werd hij wereldberoemd. Zijn carrière is sindsdien crescendo gegaan. De man speelde immers mee in ‘Limitless’ (2011), ‘Silver Linings Playbook’ (2012) en ‘A Star is Born’ uit 2018.

Die laatste film was ook het regiedebuut van Cooper. In ‘A Star Is Born’ zien we hoe Jackson Maine (Bradley Cooper), een aan lager wal geraakte country-rockzanger, het pad kruist met Ally (Lady Gaga), een jonge en zeer getalenteerde zangeres. De twee beginnen een samenwerking en al gauw groeit Ally uit tot een echte ster. Jackson wenst Ally alle succes van de wereld toe, maar ondervindt er moeilijkheden mee.

Greta Gerwig

De Amerikaanse actrice Greta Gerwig is als actrice (nog) niet zo bekend als Bradley Cooper of Lady Gaga, maar heeft toch al een palmares om u tegen te zeggen. In 2007 was ze te zien in ‘Hannah Takes the Stairs’, in 2008 vervolgens in ‘Yeast’ en in 2009 speelde ze mee in ‘The House of the Devil’. In 2012 werkte ze samen met Woody Allen in diens film ‘To Rome With Love’ (2012) en in 2016 speelde ze mee in ‘20th Century Women’.

In 2017 besloot ze om zelf een film te regisseren en dat werd ‘Lady Bird’. Deze prent vertelt het verhaal van  de rebelse Amerikaanse tiener Christine McPherson (Saoirse Ronan) die op het punt staat om af te studeren. Zij wil koste wat kost haar familie ontvluchten en vervolgens op zoek gaan naar zichzelf. Daarom ontvlucht ze haar thuisstad Sacramento.

In 2019 kroop Gerwig opnieuw achter de camera. Toen blikte ze ‘Little Women’ in. Deze prent vertelt het verhaal van Amy, Meg, Jo en Beth March: vier zussen die vlak na de Burgeroorlog in de Verenigde Staten opgroeien en bevriend raken met een jongen uit de buurt.

Jordan Peele

Heel wat mensen kennen de Amerikaanse acteur Jordan Peele als komische acteur die samen met zijn maatje Keegan-Michael Key de show heeft gestolen in sketchprogramma ‘Key & Peele’. De man kwam in 2017 uit het niets met de psychologische horrorfilm ‘Get Out’ die hij zelf heeft geregisseerd. ‘Get Out’ gaat over een koppel, Chris en Rose, dat elkaars familie ontmoet. Chris wordt uitgenodigd om een weekend door te brengen met de ouders van Rose en merkt enkele rare trekjes aan hen op. Wat later ontdekt hij dat deze rare trekjes ook een bloederig kantje hebben… 

Enkele jaren na ‘Get Out' bracht Jordan Peele een tweede zelfgerigiseerde film uit, genaamd 'Us' en in 2022 kwam zijn derde film uit, genaamd ‘Nope’ (2022). ‘Nope’ is een sciencefictionhorrorfilm waarin de hoofdpersonages Otis en Emerald Haywood een buitenaardse en bloederige ontdekking doen nabij hun ranch in Californië.

Seth Rogen

De Amerikaanse acteur en comedian Seth Rogen heeft al in heel wat filmprojecten meegespeeld. Hij was te zien in ‘Donnie Darko’ (2001), ‘Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’ (2004), ‘The 40-Year-Old Virgin’ (2005), ‘You, Me and Dupree’ (2006), ‘Knocked Up’ (2007), ‘Superbad’ (2007) en was ook te horen in drie ‘Kung Fu Panda’-films. 

In 2013 bracht hij samen met goede vriend Evan Goldberg de gitzwarte apocalyptische komediefilm ‘This Is the End’ uit. Rogen nam een deel van de regie op zich, maar speelde ook een rolletje in de prent. Hij deed dat aan de zijde van acteurs James Franco, Jonah Hill, Michael Cera en Emma Watson

Na zijn regiedebuut ging Rogen gewoon verder op zijn elan. De man verscheen in 2014 nog in ‘The Interview’ (een film die hij ook zelf had geregisseerd) en ‘22 Jump Street’. In 2015 speelde Seth Rogen de rol van de mede-oprichter van Apple Steve Wozniak, in de biopic ‘Steve Jobs’.

Olivia Wilde

De Amerikaanse actrice Olivia Wilde brak in 2004 dankzij haar rol in de serie ‘The O.C.’ en van 2007 tot en met 2012 speelde ze mee in de ziekenhuisserie ‘House M.D.'. Ze was daarnaast ook te zien in ‘Cowboys & Aliens’ (2011), ‘Her’ (2013), ‘Love The Coopers’ (2015) en ‘Ghostbusters: Afterlife’ (2021).

In 2019 raapte ze al haar moed bij elkaar en bracht ze de film ‘Booksmart’ uit. ‘Booksmart’ is een komedie waarin we twee middelbareschoolstudenten zien die spijt hebben dat ze tijdens hun jaren op de schoolbanken niet meer gefeest hebben. De twee besluiten dit feit dan ook zo snel mogelijk recht te zetten.

‘Booksmart’ werd zeer goed onthaald en motiveerde Wilde in 2022 om een tweede keer plaats te nemen in de regisseursstoel. Toen blikte ze namelijk ‘Don’t Worry Darling’ in: een Amerikaanse psychologische thriller waarin Alice (Florence Pugh), de vrouw van Jack (Harry Styles), de geheimen van de afgezonderde gemeenschap waarin zij vertoeven, probeert te ontrafelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top