Dit zijn de meest unieke personages uit de hoed van Wes Anderson

Films | Eind vorige maand liet de regisseur Wes Anderson een trailer van zijn nieuwste film, ‘Asteroid City’, op de wereld los. In de clip zien we hoe de Amerikaanse actrice Scarlett Johansson een ijzersterk personage speelt. Anderson heeft in het verleden al heel wat unieke personages uit zijn hoed getoverd. Dat bewijzen de volgende voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Asteroid City'

Het verhaal van ‘Asteroid City’ speelt zich af in de jaren vijftig in de Verenigde Staten. Wes Anderson zoomt in op een fictief Amerikaans woestijnstadje waar een jaarlijkse ruimteconventie voor jongeren plaatsvindt. Die jongeren (en hun ouders) worden ondergedompeld in de wereld van de ruimtevaart, maar zijn dan plots getuige van een wel zeer bijzondere gebeurtenis…

‘Asteroid City’ beschikt over een topcast. De Amerikaanse acteur Jason Schwartzman is van de partij en zal te zien aan de zijde van Tom Hanks, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Steve Carell, Matt Dillon, Willem Dafoe, Margot Robbie en Scarlett Johansson. Die laatste zal een belangrijke rol in de film spelen als femme fatale.

Mr. Fox in 'Fantastic Mr. Fox’

In 2009 bracht Wes Anderson de animatiefilm ‘Fantastic Mr. Fox’ uit. In deze prent (gebaseerd op een kinderboek van Roald Dahl) zien we hoe Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox een idyllisch leven leiden in hun hol onder de grond. Het gezinsleven is echter te saai geworden voor Mr. Fox en daarom gaat hij opnieuw stelen bij de nabijgelegen boeren…

Mr. Fox is dé held in dit verhaal. Het is een zelfzeker personage dat geen enkele uitdaging uit de weg gaat en ook heel wat charme in huis heeft. Dat het personage zo geliefd is, komt natuurlijk ook doordat de Amerikaanse acteur George Clooney zijn stem aan Mr. Fox heeft verleend.

Ontdek 'Fantastic Mr. Fox’ op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Mr. Gustave in ‘The Grand Budapest Hotel’

Vijf jaar na ‘Fantastic Mr. Fox’, bracht Wes Anderson met ‘The Grand Budapest Hotel’ een nieuwe klassieker op de markt. Deze film vertelt het verhaal van de legendarische hotelmanager Mr. Gustave (Ralph Fiennes). Mr. Gustave runt een beroemd en prestigieus hotel in Europa, maar raakt in een kat-en-muisspel met de politie verwikkeld nadat er een zeer duur schilderij van een goede vriendin is gestolen.

Mr. Gustave is een uniek personage. Hij is uiterst streng als conciërge, maar draagt toch goed zorg voor zijn personeel. Hij is charmant, zorgzaam en bovendien ook zeer intelligent. Volgens heel wat filmcritici is het dankzij dit personage dat de film zo’n succes is geworden.

Ontdek 'The Grand Budapest Hotel’ op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Chief in ‘Isle of Dogs’

In 'Isle of Dogs’ zien we hoe de fictieve Japanse stad Megasaki te maken krijgt met een besmettelijk hondenvirus. De autoritaire burgemeester besluit daarom om alle honden uit de stad te verbannen naar het afgelegen Trash Island. De twaalfjarige Atari Kobayashi ontdekt dat zijn hond ook is afgevoerd, maar besluit om hem te gaan zoeken.

Eenmaal aangekomen op het eiland ontmoet Atari enkele nieuwe viervoeters die hem willen helpen met zijn missie. Een van de honden die Atari Kobayashi op Trash Island tegenkomt, luister naar de naam Chief (Bryan Cranston). Chief heeft het niet zo voor mensen, wantrouwt ze en heeft al heel wat op zijn kerfstok. Het is een hond van vele ‘oorlogen’ en dat maakt hem de leider van de groep. Chief voegt wat duisternis toe aan het verhaal en dat kunnen heel wat volwassenen wel smaken.

Ontdek 'Isle of Dogs’ op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Margot Tenenbaum in ‘The Royal Tenenbaums’

Royal (Gene Hackman) en Etheline Tenenbaum (Anjelica Huston) vormden ooit een gezin met drie zeer getalenteerde kinderen, Chas, Margot en Richie. Chas bleek in zijn tienerjaren bijzonder goed met geld te kunnen omgaan, Margot bleek een talent voor theater te hebben en Richie was dan weer een tenniskampioen in wording. Maar het geluk was van korte duur: Royal liet zijn gezin in de steek en dat had een impact op de kinderen.

Enkele jaren later keert Royal terug naar het gezin en wordt hij geconfronteerd met zijn daad. Zowel Chas Tenenbaum (Ben Stiller) als Richie Tenenbaum (Luke Wilson) zijn interessante personages, maar toch is het Margot Tenenbaum (Gwyneth Paltrow) die in deze film de show steelt. Margot is uitgegroeid tot een jonge vrouw, maar draagt de littekens van haar verleden met zich mee. Ondanks alles is ze ontzettend grappig, geheimzinnig, maar ook droevig…

Ontdek ‘The Royal Tenenbaums’ op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top