Topkomedies sieren de VOD-catalogus, van traditioneel tot gitzwart

Films | Enkele van de beste komedies aller tijden zijn nu te vinden in de VOD-catalogus van Pickx, en die variëren van complexloze hilariteit tot gitzwarte humor. Pickx presenteert vijf humoristische kijktips die je nu kan bewonderen in de VOD-catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coming to America

Coming to America’ is raskomiek Eddie Murphy op zijn best. Hij bedacht het verhaal en speelde de hoofdrol van prins Akeem Joffer, die op het punt staat om staatshoofd te worden van een steenrijk en fictief Afrikaans land. Maar eerst reist hij naar de Verenigde Staten in de hoop er een geschikte echtgenote te vinden – liefst iemand die van hem houdt omwille van zijn persoonlijkheid, en niet zijn geld of functie.

Regisseur John Landis en Eddie Murphy konden naar verluidt amper door één deur tijdens het maken van ‘Coming to America’. Ze hadden eerder samen het succesvolle ‘Trading Places’ gemaakt, maar sindsdien was Murphy volgens Landis naast zijn schoenen gaan lopen, en had Landis volgens Murphy niet begrepen dat hij geen jonge kornuit meer was. Ondanks die spanning achter de schermen, werd ‘Coming to America’ een groot financieel succes in binnen- en buitenland en kreeg de film een cultstatus. In 2021 verscheen er nog een late sequel, ‘Coming 2 America’.

‘Coming to America’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

In Bruges

Regisseur Martin McDonagh en zijn twee hoofdrolspelers Colin Farrell en Brendan Gleeson maakten dit jaar nog furore met ‘The Banshees of Inisherin’, dat voor negen Oscars werd genomineerd. Ze stonden eerder al samen op de set voor ‘In Bruges’, een eigenzinnige gitzwarte komedie over twee huurmoordenaars die na een mislukte opdracht onderduiken in de West-Vlaamse hoofdstad.

Gleeson speelt de rol van Ken, een mentorfiguur die graag wil genieten van de toeristische trekpleisters van de stad, terwijl de jonge en temperamentvolle Ray (Farrell) in zichzelf keert en vooral een walging ontwikkelt voor Brugge. Wie houdt van de stad, stopt best zijn oren dicht wanneer Ray zijn mening geeft. Wanneer duidelijk wordt waarom het duo echt in Brugge is, begint een kat-en-muisspel doorheen historisch Brugge.

‘In Bruges’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

The 40-Year-Old Virgin

Nadat hij zijn strepen ruimschoots verdiende in ‘The Dana Carvey Show’, ‘The Daily Show’ en ‘Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’, kwam de doorbraak als hoofdrolspeler voor Steve Carell in 2005. Hij kreeg de rol van Michael Scott in de Amerikaanse versie van ‘The Office’ en speelde de hoofdrol in de komische film ‘The 40-Year-Old Virgin’. Die werd geregisseerd en geschreven door Judd Apatow, naar een verhaal dat Carell zelf bedacht.

In de film volgen we de ietwat grijze winkelmedewerker Andy. Wanneer zijn collega’s (gespeeld door Paul Rudd, Romany Malco en Seth Rogen) te weten komen dat de 40-jarige Andy nog nooit seks heeft gehad, maken ze van zijn liefdesleven hun missie. ‘The 40-Year-Old Virgin’ werd door Rotten Tomatoes uitgeroepen tot de best gerecenseerde comedy van 2005. Recensenten waren het erover eens dat de film wijs, schattig en hilarisch is, ondanks het feit dat het verhaal eerst doet denken aan minder tactvolle tienerkomedies.

‘The 40-Year-Old Virgin’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Inglorious Basterds

De films van Quentin Tarantino lijken voor velen niet op komedies, maar met een prent als ‘Inglorious Basterds’, die op karikaturale wijze een loopje neemt met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, valt wel degelijk heel wat te lachen. De film volgt een Frans-Joodse eigenares van een cinema (Mélanie Laurent) die een plan heeft om hooggeplaatste nazi’s te vermoorden, een groep joods-Amerikaanse soldaten die de schrik van elke Duitse soldaat zijn en Hans Landa (Christoph Waltz), de SS-kolonel die op hen jaagt.

Van Aldo Raine (Brad Pitt) die Italiaans probeert te praten en de parodieën op propagandafilms tot het verkneukelend, grotesk en typisch Taranino-esk geweld waarmee nazi-officieren om zeep geholpen worden: wie geen zwakke maag heeft, ligt met ‘Inglorious Basterds’ in een deuk, ook al is het geen traditionele komedie.

‘Inglorious Basterds’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Legally Blonde

Een meer traditionele komedie is ‘Legally Blonde’, een hilarisch vehikel voor Reese Witherspoon. Zij speelt de rol van Elle Woods, een jonge, rijke, blonde Amerikaanse vrouw met een luxueus prinsessenleven in Beverly Hills samen met haar lieftallige chihuahua Booster en vriend Warner (Matthew Davis). Wanneer Warner de relatie verbreekt omdat hij niet houdt van Elles “roze” levensstijl, schrijft zij zich in op de universiteit van Harvard om rechten te studeren en te bewijzen dat ze wel degelijk ernstig door het leven kon, en tegelijk haar eigen stijl kon bewaren.

‘Legally Blonde’ verbrijzelde in 2001 stereotypes over vrouwen die blond en modebewust waren. Wanneer Elle wordt uitgelachen op Harvard, geeft ze al haar critici lik op stuk. En dat terwijl ze het middelpunt is van hilarische situaties. Het derde deel in deze filmreeks zou momenteel in productie zijn, naar een scenario van Dan Goor, Mindy Kaling en Karen McCullah.

‘Legally Blonde’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

In de Pickx VOD-catalogus vind je ook de topkomedies ‘Jackass Forever’, ‘The Lost City’, ‘Ted’, ‘Inglourious Basterds’, ‘Frits & Franky’, ‘You Don't Mess With The Zohan’, ‘White Chicks’, ‘Just Go With It’, ‘Big Daddy’, ‘Clueless’, ‘Mean Girls’, ‘The dictator’, ‘Trainspotting’, ‘The Hangover’ en ‘Horrible bosses 2’ terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top