Artiest van de week: Pelican Dealer, een frisse kijk op het rockgenre

Muziek | De festivalzomer nadert, dus we willen ons alsmaar meer onderdompelen in wat de Belgische muziekscene te bieden heeft. Deze week stelt Pickx je als Artiest van de week een gloednieuwe band voor, die nog maar pas met een eerste single naar buiten kwam: Pelican Dealer. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische muziekscene levert heel wat sterke artiesten af en dat wordt door deze nieuwe band nog maar eens bewezen. Pelican Dealer is het liefdeskind van de Leuvense gebroeders Mulier en het West-Vlaamse duo Pyfferoen en Slabbinck. Die namen komen je misschien bekend voor, want eerder vormde het viertal al My Dog Is Radioactive. Ondertussen zijn ze herboren als een gloednieuwe band die vorige maand het voorprogramma mocht verzorgen van XINK in een uitverkochte Ancienne Belgique

Pelican Dealer combineert beklijvende melodieen met verschroeiende gitaarriffs. Hun lyrics doen je nadenken over de complexiteit van moderne relaties en de strijd van het menselijk 'zijn'. Dat de mannen een enorme passie voor muziek hebben, staat buiten kijf. Maar meer dan dat brengt het viertal een frisse en vooral scherpe kijk op het rockgenre.

'White Noise' 

Het is nog even wachten op het eerste album, maar een single krijgt het publiek wél al. In Ancienne Belgique speelde Pelican Dealer namelijk 'White Noise', het eerste voorproefje van wat nog komen gaat. 

De track neemt je mee naar een gevoel van escapisme tijdens een zwoele, grimmige nacht. Men staat in contact met alle soorten verleiding. Muziekssite Dansende Beren is alvast lovend over het debuut en meent dat "de eenvoudige, meebrulbare tekst van het refrein 'White Noise' wel eens tot een radiohit kan maken. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top