‘Tiny Beautiful Things’ fileert het leven zoals het is

Series |

In de nieuwe Disney+ reeks ‘Tiny Beautiful Things’ duiken we in het leven van Clare, een schrijfster die privé door een moeilijke periode gaat. Actrice Kathryn Hahn, bekend van onder meer ‘Bad Moms’, schittert in een rol die haar op het lijf geschreven lijkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Tiny Beautiful Things’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cheryl Strayed en zoomt in op het wel en wee van Clare (gespeeld door Kathryn Hahn). Journaliste bij een gereputeerd magazine maar kampend met een serieus gebrek aan inspiratie. Privé is Clare ook helemaal het noorden kwijt. Haar huwelijk met Danny staat op springen, haar puberdochter Rae haat haar en ze worstelt met demonen uit haar verleden.

Tot een oude vriend haar overtuigt om een adviesrubriek te gaan verzorgen: ‘Dear Sugar’. Gezien haar eigen situatie lijkt haar dat niet het beste idee, maar ze zwicht toch voor het voorstel. Het is op die manier dat Clare verplicht wordt te gaan graven in haar eigen verleden, een complexe mix van herinneringen. Ze ontdekt dat achter heel wat psychologische wonden toch mooie verhalen liggen, waarin strijd en humor vaak tegen elkaar aan schurken. Zo groeit de rubriek ‘Dear Sugar’ uit tot een balsem voor de ziel, niet alleen die van de lezers, maar ook die van de schrijfster. Ze geeft haar jonge zelf advies over het leven en leert gaandeweg dat geen enkel probleem onoverkomelijk is en dat pijnlijke ervaringen ook een basis kunnen vormen voor persoonlijke groei.

Geïnspireerd op waargebeurde feiten

De rubriek ‘Dear Sugar’ heeft echt bestaan en kwam van de hand van Cheryl Strayed. Die had tussen 2010 en 2012 een rubriek in het Amerikaanse literaire magazine The Rumpus, waarin ze onder het pseudoniem Sugar levensadvies gaf aan de lezers. Dat deed ze onbetaald. Tot ze in 2012 al dat schrijfwerk verzamelde in een boek: ‘Tiny Beautiful Things’. Het werd een verkoopsucces. Vooral te danken aan de ongezouten, eerlijke manier waarop Strayed haar eigen leven fileerde en daaruit een leidraad voor de lezers distilleerde.

Later zou Cheryl Strayed nogmaals scoren met een boek van haar: ‘Wild: From Lost to Found on the Pacific Crest Trail’. Een roman die verfilmd zou worden. ‘Wild’, de roadmovie waarin Reese Witherspoon schitterde als hoofdrolspeelster. De Amerikaanse actrice geraakte tijdens de opnames van die film in de ban van de schrijfster en smeedde toen al plannen om haar eerste boek ‘Tiny Beautiful Things’ ook naar de beeldbuis te brengen. Geen toeval dus dat Witherspoon nu samen met een collega van haar, actrice Laura Dern, als executive producer van de nieuwe serie op Disney+ fungeert.

In de cast treffen we met Kathryn Hahn de ideale actrice voor de hoofdrol van de verscheurde Clare, die constant schippert tussen wanhoop, levenslust en zelfrelativering. Hahn verdiende haar strepen eerder al met excellente vertolkingen in de bekroonde tv-serie ‘WandaVision’, in de films van ‘Bad Moms’ en recent nog in ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’.

Ontdek 'Tiny Beautiful Things' op Disney+, vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top