Linkin Park geeft weer teken van leven met nieuwe releases

Muziek |

Zes jaar na de dood van leadzanger Chester Bennington heeft Linkin Park op een maand tijd twee nooit eerder uitgebrachte nummers gelost uit het ‘Meteora’-tijdperk. Na een lange radiostilte lijkt er weer iets te bewegen achter de schermen van de Amerikaanse rockband, die in de jaren 2000 onsterfelijke hits scoorde als ‘Numb’ en ‘In the End’. Desalniettemin moeten fans niet al te veel hoop koesteren op een volwaardige comeback. Pickx ging poolshoogte nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorig jaar liet medeoprichter Mike Shinoda van zich horen tijdens een livestream op Twitch. Hij vertelde dat hij en de rest van de band “om de paar weken” praten. Linkin Park had een hiatus ingelast sinds de dood van leadzanger Chester Bennington in 2017. “Het enige Linkin Park-nieuws dat ik voor je heb is dat... Ja, we praten om de paar weken. Ik praat met de jongens, of een aantal van de jongens”, zei Shinoda. “En er zijn geen tournees, er is geen nieuwe muziek op til, er zijn geen albums in de pijplijn.”

“Elke keer dat de band iets zegt of iets doet, probeert iedereen de hypetrein op te starten, en wij hebben zoiets van: ‘Nee, nee, nee, nee. Begin niet met de hypetrein.’ Je gaat jezelf teleurstellen. Doe dat niet.”

Of de band ooit op zoek zal gaan naar een andere zanger? “Dat is op dit moment niet mijn doel”, antwoordde Shinoda in het Duitse radioprogramma Rock Antenne in 2019. “Ik denk dat dat op organische wijze moet gebeuren. Als we iemand vinden wiens persoonlijkheid en stijl matchen met de band, dan zou ik het kunnen overwegen.”

Kort daarna schreef Shinoda op Twitter: “Laat me een gerucht ophelderen: we zijn niet op zoek naar een nieuwe zanger, en als het organisch zou gebeuren, zou ik ervoor openstaan. Lijkt vrij duidelijk, maar het lijkt alsof sommigen die boodschap moeilijk kunnen begrijpen.”

Twee nooit eerder gehoorde songs uit 'Meteora'-tijdperk

Vorige maand – net voor de 20ste verjaardag van succesalbum ‘Meteora’ – doorbrak Linkin Park de radiostilte met ‘Lost’, waarin de krachtige stem van wijlen Chester Bennington te horen is. De band schreef op sociale media: “‘Lost’ is een nieuw, nooit eerder gehoord nummer uit de ‘Meteora’-archieven. Uit op vrijdag 10 februari.”

De song werd de leadsingle van de heruitgave van ‘Meteora’, die gisteren verscheen in verschillende uitvoeringen, waaronder een Limited Edition Super Deluxe Box Set. Onlangs dropte de band met 'Fighting Myself' alweer een tot nog toe onuitgebracht nummer, opgevist uit de archiefkast van ‘Meteora’. Mike Shinoda neemt de coupletten voor zijn rekening, terwijl Benningtons kenmerkende gebrul de refreinen vult.

In 2020 bracht de band ook debuutalbum ‘Hybrid Theory’ opnieuw uit. De jubileumeditie bevatte eveneens onuitgebrachte tracks. In 2021 onthulde de groep nog een nieuwe, luxe-editie van hun album ‘Minutes To Midnight’ uit 2007.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top