Speurboekje 'De Mol': onze aanwijzingen tot nu toe

Films | De eerste twee afleveringen van het bijzonder populaire programma ‘De Mol’ liggen al achter de rug. Het is nog koffiedik kijken wie de echte ‘mol’ is binnen de groep. Pickx deed alvast enkele vaststellingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de Ronde van Vlaanderen staat België even ‘on hold’, maar voor de fans van ‘De Mol’ ligt het zwaartepunt van de dag toch vanavond. Dan volgt immers de derde aflevering. Nadat Bekende Vlaming Matteo Simoni in de eerste aflevering naar huis moest, was het in de tweede aflevering prijs voor een ‘gewone burger’. De 26-jarige advocate Samya Ouahyani uit Zaventem mochten we al doorkruisen als eventuele mol. Zij moest naar huis, waardoor er dus nog acht kandidaten aanwezig zijn. Er zijn wel een aantal hints terug te vinden. In de eerste aflevering was er een quote met daarbij het jaartal tussen haakjes erbij (1988). Dat is toevallig het geboortejaar van Leïla, maar dat zou toch een te makkelijke hint zijn. Of toch niet?

In de tweede aflevering vielen er nog enkele zaken op. Bij de eerste opdracht maakte Toos zich alvast wat verdacht op de trein. Vooral omdat hij niet alle werktuigen bij naam kon noemen en in het juiste vakje kon leggen. Dat zou je als schrijnwerker toch moeten kunnen. Leïla zorgde op haar beurt in de trein ook voor verwarring door een andere mening te hebben. Nog een opvallend feit: de lamp kwam regelmatig voor in de aflevering en het was Lancelot die de lamp uit de trein gooide. Een aanwijzing? Al valt hij vooral op vanwege zijn drang om te winnen. De anderen gooiden hun spullen ook onhandig uit de trein.

Sluw zijn

Lieselot is een sluwe dame. Ze valt niet echt op, nét dat maakt haar verdacht als mol, maar er zijn toch enkele acties waaruit kan blijken dat zij de mol is. Manipuleerde ze de hele bende toen ze in de caravan zat? Dat weten we niet. Ze was bovendien ook afzijdig tijdens de treinproef. Comfort valt net als Thomas ook niet echt op. Net dat maakt een mol verdacht. Het hangt er vanaf welke tactiek je kiest. De spanning is dus nog om te snijden en in de derde aflevering hopen we alvast meer opvallende zaken te kunnen noteren. Misschien worden we dan al een stukje wijzer...

Samya liet bij Het Laatste Nieuws weten wie ‘De Mol’ volgens haar gaat winnen. "Iemand met een sterk observatievermogen. En iemand die goed het onderscheid kan maken tussen het spel en de momenten daarbuiten." Een tip om in het achterhoofd te houden.

Wie wordt de Mol? Dat kan je te weten komen door elke zondag om 20u te kijken naar 'De Mol' op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top