Waarom ook het vierde seizoen van 'The Marvelous Mrs. Maisel' bingemateriaal is

Series |

Het vierde seizoen van 'The Marvelous Mrs. Maisel' is vanaf 15 april te bingen via Prime Video. We spoelen even terug, zonder te veel spoilers. In de eerste drie seizoenen probeert Midge, Mrs. Maisel, het te maken op de planken met haar gevatte humor en speelse knipogen naar actuele thema’s in de jaren 50. In het vierde seizoen komt die droom serieus onder druk te staan. Nog vijf redenen nodig om te bingen?

Door MF

Deel dit nieuws

1. De revelatie van actrice Rachel Brosnahan

Hoewel de naam misschien geen belletjes à la Angelina Jolie of Meryl Streep doet rinkelen, is actrice Rachel Brosnahan geen groentje meer in het vak. Als Mrs. Maisel zette ze zichzelf meer dan 6 jaar geleden op de kaart en kreeg ze maar liefst 2 Golden Globes en een Emmy Award voor haar vertolking in de show. Een talent om in het oog te houden ...

2. De award voor beste kostuums gaat naar ...

... de cast van het vierde seizoen! Designer Donna Zakowska is het meesterbrein achter de vrolijke, kleurrijke en accurate fifties look van de personages. Mrs. Maisels stijl representeert haar kijk op de wereld: in knalroze ensembles en flatterende baljurken probeert ze zich als vrouw staande te houden in de mannenwereld van de stand-upcomedy.

3. Humor van de bovenste plank

Het verhaal van de serie gaat over Mrs. Maisel – Midge voor de vrienden en vriendinnen – die het podium beklimt om zich van haar grappigste kant te laten zien. Maar ook de rest van de dialogen en situaties waarin de personages verzeild raken, zijn om te gieren. De serie brengt komedie op haar mooist: flink gekruide en correcte grappen over feminisme, homoseksualiteit en racisme.

4. Dicht bij de realiteit

Hoewel het grappige hoofdpersonage in deze serie volledig fictief is, of misschien toch lichtjes gebaseerd op bestaande komieken, vinden we ook heel wat personages uit het échte leven terug. Komiek Lenny Bruce en entertainer Moms Mabley bestaan echt! En ook het Gaslight Cafe is een bestaande plek in Manhattan. Spijtig voor de fans: het bekende comedycafé sloot zijn deuren in 1971 ...

5. De jaren 50 vibe voelt écht

Iedereen die een film of serie laat plaatsvinden in het verleden weet: alle details moeten kloppen. En dat is in The Marvelous Mrs. Maisel niet anders. De kostuums, de decors, de rekwisieten. Het zit goed in deze show. Het New York City van 1958 komt tot leven in zowel de beelden als de unieke soundtrack. Een meerwaarde voor de geloofwaardigheid van het verhaal.

Bekijk de officiële teaserNog meer lezen vooraleer je in het nieuwe seizoen duikt?

https://www.proximus.be/pickx/nl/2203536/de-terugkeer-van-de-gekste-comedy-op-amazon-prime

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top