Pickx blikt terug op de beste momenten uit maart

Muziek | Time flies when you're having fun! De klok is ondertussen een uurtje verder gedraaid en volgens de kalender zitten we in het begin van de lente. Dat wil zeggen: maart loopt op zijn einde. Alvorens we in april duiken, zet Pickx nog even de hoogtepunten van de afgelopen maand op een rijtje. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

10 maart: Miley Cyrus brengt haar nieuwe album 'Endless Summer Vacation’ uit

Fans hebben reikhalzend uitgekeken naar 10 maart, want dat was de dag waarop Miley Cyrus haar gloednieuwe album uitbracht. ‘Endless Summer Vacation’ omvat 12 nieuwe tracks en komt er drie jaar na het vorige album, 'Plastic Hearts'. ‘Flowers’ zette al de toon voor het achtste album van de 30-jarige zangeres: zelfliefde, girl power, een ode aan de onafhankelijkheid en vooral een onmiskenbaar schrijftalent. Na een scheiding, haar 30ste verjaardag en de release van haar achtste album lijkt Miley een nieuw hoofdstuk van haar leven te willen aanvangen. 

Erg opmerkelijk is ook dat de ster, oorspronkelijk een product van het brave Disney Channel met haar personage Hannah Montana, toch terugkeert naar haar roots met een show op Disney+. En dit nadat ze er jarenlang alles aan heeft gedaan om zich van haar ‘huiselijke’ Disney-imago te ontdoen. Ze presenteert een speciaal programma, gekoppeld aan de release van haar nieuwe album: ‘Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)’. Het is een manier om haar nieuwe album op een andere manier te ontdekken en om een voorproefje te krijgen van hoe haar nieuwe nummers live zullen klinken.

Bekijk ‘Miley Cyrus - Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)’ op Disney+, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars'  van Proximus Pickx.

13 maart: 'Everything Everywhere All at Once' verovert de Oscars

De komedie 'Everything Everywhere All At Once' heeft de 95e Academy Awards met glans gewonnen door zeven belangrijke prijzen mee naar huis te nemen, waaronder Beste Film en Beste Scenario. Michelle Yeoh is de tweede niet-witte vrouw ooit die de Oscar voor Beste Actrice wint en treedt daarme in de voetsporen van Halle Berry in 2002. "Voor alle kleine jongens en meisjes die op mij lijken en vanavond kijken, is dit een baken van hoop en mogelijkheden", zei ze tijdens haar speech.

Ke Huy Quan ging naar huis met de Oscar voor beste acteur in een bijrol en Jamie Lee Curtis met die voor beste actrice in een bijrol. De Daniels, schrijver en regisseurs Daniel Kwan en Daniel Scheinert, zijn pas het derde duo ooit dat de Oscar voor beste regisseur wint. 

'Everything Everywhere All at Once' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


19 maart: Matteo Simoni valt als eerste uit in 'De Mol'

Ook naar 19 maart werd hard uitgekeken, want die zondag zou eindelijk het nieuwe seizoen van 'De Mol' beginnen. Iedereen maakte zich al klaar, mollenboekje bij de hand, om de avonturen te volgen van de tien kandidaten in de staat Arizona, in de Verenigde Staten. Negen deelnemers werden al iets voor de eerste aflevering bekendgemaakt, maar eentje bleef een mysterie. Dit jaar gingen de makers namelijk voor een primeur: de eerste BV in 'De Mol'! Die rol was weggelegd voor acteur Matteo Simoni.

Zijn optreden was echter van korte duur, want dezelfde aflevering nog moest Matteo zijn koffers alweer pakken. Gelukkig had hij er wel al een paar mooie dagen opzitten met de groep, die hem volledig aanvaard had als "Matteo, en niet zomaar een bekende kop". Volgende keer beter! 

Bekijk ‘De Mol’ elke vrijdag om 20u00 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

20 maart: Frank Deboosere presenteert zijn laatste weerbericht

Een dag later moesten we afscheid nemen van een nog groter icoon: weerman Frank Deboosere. Op 20 maart presenteerde hij zijn allerlaatste weerbericht. Frank wordt dit jaar 65 en gaat dus, na maar liefst 36 jaar dienst, op pensioen. 

Natuurlijk liet de VRT hem niet gewoon gaan. Na zijn laatste optreden als weerman kwam er nog een mooi tribute programma 'Dank weerman Frank', met alle hoogtepunten van zijn jarenlange carrière. Hij heeft zijn job altijd met passie gedaan. "Het weer stopt nooit", aldus Frank. "Zelfs God kon zeggen 'op de zevende dag rust ik', maar dat geldt niet voor weermannen- en vrouwen." Hij geeft de fakkel door aan Jacotte Brokken, een 30-jarige wetenschapsjournaliste.

27 maart: Metejoor scoort als Vlaamse zanger eerste top 10-hit in Nederland in 31 jaar

Metejoor is niet alleen in Vlaanderen bekend, maar doet het ook uitstekend bij onze Noorderburen. Hij is namelijk de eerste Vlaamse zanger in 31 jaar die een top 10-hit weet te scoren in Nederland. Meer nog: hij is amper de vijfde Vlaamse artiest ooit die daarin geslaagd is. Het winnende nummer: 'Wat wil je van mij', een samenwerking met de Nederlandse zangeres Hannah Mae

Louis Neefs, Ivan Heylen, Will Tura en Raymond van het Groenewoud deden het hem voor. Daarnaast zijn er nog heel wat bands en vrouwelijke artiesten die de top 10 in Nederland bereikten. Denk maar aan Clouseau in de jaren 90 of Pommelien Thijs, samen met Jaap Reesema, met 'Nu wij niet meer praten'. Toch blijft het een knappe prestatie voor Metejoor, die vanaf 4 april trouwens ook te zien is in het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek'.

Bekijk ‘Liefde voor Muziek’ vanaf 4 april elke dinsdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top