Bekijk de eerste trailer van ‘Asteroid City’, de nieuwe film van Wes Anderson

Films |

Goed nieuws voor fans van Wes Anderson! Deze zomer kan je in de cinemazalen genieten van ‘Atseriod City’, de nieuwe prent waaraan de regisseur momenteel de laatste hand legt. Om de gegadigden alvast warm te maken, heeft de studio deze week een veelbelovende eerste trailer gedropt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de twee minuten korte trailer zien we een indrukwekkende sterrencast passeren, met onder anderen Steve Carell, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jason Schwartzman en Tilda Swinton in de hoofdrollen.

Weinig regisseurs slagen erin om een compleet unieke, eigen en herkenbare stijl te ontwikkelen in de mate waarin Wes Anderson dat door de jaren heen heeft gedaan. Een film van deze regisseur valt dan ook moeilijk te categoriseren onder één bepaald genre, want ze zijn gewoon… Andersoniaans. Dat geldt ook weer voor zijn nieuwste prent, ‘Asteroid City’, zo kunnen we uit de trailer alvast opmaken.

De clip, met een streepje bluegrass-muziek eronder, baadt helemaal in de typerende, lichtjes surreële, grappige en ‘quirky’ stijl waarmee fans zo vertrouwd zijn geraakt. In ‘Asteroid City’, dat op 16 juni gereleased wordt, spelen onder anderen Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Maya Hawke, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Steve Carell, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie en Jeff Goldblum. Onder meer Schwarzman, Brody en Norton zijn Anderson-oudgedienden die eerder al samenwerkten met de regisseur.

Een officiële synopsis van de film luidt: “Het reisschema van een Junior Stargazer/Space Cadet conventie (georganiseerd om studenten en ouders uit het hele land samen te brengen voor een wetenschappelijke samenkomst en competitie) wordt spectaculair verstoord door wereldveranderende gebeurtenissen.” Roman Coppola schreef de film samen met Anderson.

‘Asteroid City’ is vanaf 16 juni 2023 te zien in de bioscoop.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top