Keuze voor Chris Pratt als Super Mario was “volkomen logisch”, reageren regisseurs na controverse

Films |

De stemrol van Chris Pratt als Mario in ‘The Super Mario Bros. Movie’, de op het computerspel gebaseerde animatiefilm die woensdag in de bioscoop verschijnt, heeft een stevige discussie doen losbarsten in de filmwereld en onder fans. Pratt is geen Italiaan, en veel fans waren dan ook verbijsterd toen de eerste trailer afgelopen oktober verscheen met de Brooklyn-achtige Mario-stem van Pratt. De regisseurs verdedigen echter met volle overtuiging hun castingkeuze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chris Pratt was gewoone een logische keuze, gelet op het achtergrondverhaal van de Mario die in de film wordt neergezet, zo verdedigden regisseurs Michael Jelenic en Aaron Horvath hun keuze in Total Film magazine. “Het is een beetje een oorsprongsverhaal. Het is het verhaal van Mario die Super Mario wordt”, zegt Horvath. Voor de perfecte Mario-stem moest dan ook iemand worden gevonden die een loodgieter uit Brooklyn geloofwaardig kon neerzetten, want die Mario is “een arbeider uit een familie van Italiaanse immigranten”.

“Voor ons was het volkomen logisch”, benadrukt de regisseur over de casting van Pratt. “Hij is echt goed in het spelen van een arbeidersheld met een groot hart. Voor de manier waarop Mario in onze film wordt gekarakteriseerd, is hij perfect.”

“Trots op het resultaat”

Pratt vertelde vorig jaar zelf nog aan entertainmentmagazine Variety dat hij “echt nauw samenwerkte met de regisseurs” om de exact juiste Mario-stem te vinden die zinvol was voor het verhaal. “Ik probeerde een paar dingen uit, en bereikte een resultaat waarop ik echt trots ben. Ik kan niet wachten tot de mensen het te zien en horen krijgen”, luidde het zelfzeker. “Het is een geanimeerde voice-over vertelling. Het is geen live-action film. Ik ga niet in een loodgieterspak rondrennen. Ik lever een stem voor een geanimeerd personage, en het is bijgewerkt en anders dan alles wat je eerder in de Mario-wereld hebt gehoord.”

Een van de meest vocale tegenstanders van de film en castingkeuze is John Leguizamo, die Luigi tot leven bracht in de eerdere (live-action) filmversie van ‘Super Mario Bros.’ uit 1993. De acteur vertelde IndieWire vorig jaar dat ‘The Super Mario. Bros Movie’ “achteruit ging” door twee blanke acteurs Mario en Luigi te laten vertolken. Het is namelijk Charlie Day (‘It’s Always Sunny in Philadelphia’) die Luigi vertolkt in de nieuwe film. “Veel mensen houden van het origineel”, zei Leguizamo toen hem werd gevraagd naar zijn mening over de nieuwe Mario-film met Chris Pratt. “Ik deed Comic-Con in New York en in Baltimore, en iedereen zegt: ‘Nee, nee, we houden van de oude, het origineel.’ Ze vinden de nieuwe release maar niets. Ik ben niet verbitterd, maar het is jammer.”

Ben je fan van de Mario-games, of gewoon nostalgisch en nieuwsgierig naar de filmversie van het Nintendo-icoon uit de jaren 90? Vanaf woensdag kan je in de bioscoop gaan kijken – oordeel vooral zelf over Chris Pratts versie van de beroemde Italiaanse loodgieter!

‘The Super Mario Bros. Movie’ is vanaf 5 april 2023 te zien in de bioscoop.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top