‘The Power’, een langverwachte serie die het patriarchaat uitdaagt

Series |

Op Prime Video is nu de nieuwe serie ‘The Power’ te zien, gebaseerd op de roman van Naomi Alderman. In deze reeks zien we hoe tienermeisjes over de hele wereld plots elektrische superkrachten ontwikkelen, een fenomeen dat de maatschappij op zijn kop zal zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Power’, de nieuwe big-budget sci-fi serie van Amazon, is een van de grootste releases van het jaar voor het streamingplatform. De serie speelt zich af in een wereld waarin jonge vrouwen een mysterieuze kracht ontwikkelen waarmee ze elektrische schokken kunnen opwekken en de lichamen van anderen kunnen controleren. Het verhaal begint met tienermeisjes die hun nieuwe krachten geheel toevallig ontdekken… en ze gebruiken om wraak te nemen op hun onderdrukkers. Naarmate het fenomeen zich mondiaal verspreidt, wordt de wereld op zijn kop gezet, worden de traditionele genderrollen omgedraaid en worden mannen degenen die vrezen voor hun veiligheid.

De serie kreeg lovende recensies vanwege het tot nadenken stemmende uitgangspunt, de sterke acteerprestaties en het onderzoek naar gender en machtsdynamiek.

Gebaseerd op een roman

Margaret Atwood (‘The Handmaid’s Tale’), Cormac McCarthy (‘The Road’) en Suzanne Collins (‘Hunger Games’) hebben allemaal miljoenen verdiend met het voorspellen van een dystopische toekomst. Naomi Aldermans roman ‘The Power’ uit 2016 doet hetzelfde en won daarmee de Women’s Prize for Fiction, met een eigen versie van de duistere toekomst die de mensheid volgens veel hedendaagse fictie voor de boeg heeft.

Maar voor één keer belanden vrouwen niet in de onderste schuif, gedoemd tot een leven van systemische marteling… Nee, in dit geval grijpen zij zelf de macht!

Machtsstrijd

‘The Power’ is een toepasselijke titel voor dit door Prime Video bewerkte verhaal. Machtsstrijd manifesteert zich op vele manieren. Ten eerste is er de voortdurende strijd van vrouwen en meisjes om eindelijk de autonomie te krijgen die ze zo tekortkwamen in een patriarchale samenleving. Een andere machtsstrijd vindt letterlijk plaats in de lichamen van de meisjes, wanneer ze nieuwe vermogens ontdekken die hen de kans geven de wereld te domineren. Deze strijd om hun elektrische krachten aan te scherpen, en te weten wanneer ze al dan niet te gebruiken, wordt verkend door een aantal personages over de hele wereld.

Allie

Allie is een pleegkind dat veel trauma’s heeft opgelopen (en nog steeds oploopt). Ze werd van pleeggezin naar pleeggezin gestuurd, met bovendien nog weinig hoop op adoptie nu ze daarvoor te oud dreigt te worden. Wanneer haar nieuwe kracht naar boven komt, ontsnapt ze en begint ze aan een reis waarop ze lotgenoten ontmoet. Allie wordt gespeeld door Halle Bush.

Jos, Margot en Rob Cleary-Lopez

Margot is de burgemeester van Seattle, wiens dochter Jos beseft dat ook zij de nieuwe krachten bezit… maar er weinig of geen controle over heeft. Margot wil oprecht van de wereld een progressieve en rechtvaardige plaats maken. Maar door haar status belandt ze in de schijnwerpers, wat haar leven zal veranderen, zowel privé als professioneel. De altijd uitstekende Toni Colette speelt Margot, terwijl haar dochter Jos wordt gespeeld door Auli’i Cravalho, de in Hawaï geboren actrice die vooral bekend is door haar stemrol in 'Vaiana' als het gelijknamige hoofdpersonage.

John Leguizamo werd gecast als Rob, een toegewijde vader en rots in de branding van zijn familie, die een moeilijke periode beleeft in zijn huwelijk met Margot. Wanneer deze nieuwe macht opduikt, verandert dat hun gezin voorgoed. Rob vreest voor hun veiligheid, maar ziet ook de verrassende manieren waarop de nieuwe ontwikkeling Jos en Margot verandert.

‘The Power’ is nu beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top