5 keren dat een Celine Dion-nummer de show stal in een film of serie

Muziek | Vandaag vieren we feest, want niemand minder dan Celine Dion mag 55 kaarsjes uitblazen. De wereldberoemde nachtegaal heeft een heel resem hits op haar naam staan en ter ere van haar verjaardag schijnt Pickx een licht op die nummers die de show stalen op televisie of in een film. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Beaty and the Beast' x2

Celine Dion zong niet één, maar twee nummers voor deze Disneyklassieker. De eerste keer dat je haar stem hoorde op de soundtrack van het sprookje was tijdens het titelnummer in 1991. Dion zong 'Beauty and the Beast' samen met Peabo Bryson. Het nummer speelde tijdens de eindcredits van de originele Disneyfilm en werd genomineerd voor een Oscar, een Emmy én een Golden Globe. Zoveel jaren later herhaalde de geschiedenis zich, en dan hebben we het niet enkel over een nieuwe 'Beauty and the Beast'-film in 2017. Voor de liveactionversie met Emma Watson in de hoofdrol zong de Canadese nachtegaal het nummer 'How Does A Moment Last Forever'.


'Sleepless in Seattle' (1993)

Dion en Clive Griffin scoorden een Grammy-nominatie voor hun uitvoering van dit klassieke liefdeslied in 'Sleepless in Seattle'. 'When I Fall In Love' is door de jaren heen door meerdere artiesten opgenomen, waaronder Doris Day, Nat King Cole, Johnny Mathis en Sandra Dee.


'Muppets Most Wanted' (2014)

Wie denkt dat de zangeres enkel nummers voor romantische films aflevert, is fout. In 2014 gooide ze het namelijk over de humoristische boeg. Dion zong de ballade 'Something So Right' met de hulp van Kermit de Kikker en Miss Piggy. "Miss Piggy is geweldig", zei Dion over haar samenwerking met het varken. "Ze is charmant, gevoelig en vol passie."


'Deadpool 2' (2018)

Celine Dion is misschien een van de laatste artiesten die je zou verwachten op de soundtrack van een 'Deadpool'-film, maar ze doet het toch maar! 'Ashes' maakt deel uit van de soundtrack van de superheldenfilm uit 2018. Regisseur David Leitch wilde voor 'Deadpool 2' een origineel nummer maken dat de emotionele kern van de film kon ondersteunen en Celines stem paste daar perfect bij. 


'Titanic' (1997)

Natuurlijk kunnen we dit lijstje niet afsluiten zonder het meest bekende filmnummer aller tijden: 'My Heart Will Go On'. Deze bitterzoete liefdesballade werd een wereldwijde hit nadat Dion hem zong tijdens de eindcredits van 'Titanic', en het is nog steeds een van de meest iconische singles uit Dions carrière.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top