Dit zijn de beste personages uit het tien jaar oude ‘Orphan Black’

Series | Tien jaar geleden werd er met ‘Orphan Black’ een gloednieuwe sciencefictionserie op de wereld losgelaten. De reeks kreeg vijf seizoenen en bleek een schot in de roos te zijn. Ter gelegenheid van de verjaardag van ‘Orphan Black’ lijst Pickx enkele van de vele interessante personages op die deze serie zo goed maakte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Orphan Black’ zien we hoe de jonge vrouw Sarah (Tatiana Maslany) zich een weg door het leven baant. Sarah heeft geen ouders en geen familie en leeft aan de rand van de maatschappij. Op een dag kruist ze het pad van een jonge vrouw die als twee druppels water op haar lijkt en is ze getuige van hoe die vrouw zichzelf om het leven brengt. Sarah is in shock, maar besluit nadien om de identiteit van deze vrouw over te nemen. Kort daarna komt ze tot de ontdekking dat zowel zij als de jonge vrouw klonen zijn en dat er een hele operatie achter dit gebeuren zit.

Zowel het personage van Sarah als dat van de andere klonen in de serie, worden gespeeld door actrice Tatiana Maslany. Maslany werd geroemd om haar acteerprestaties in ‘Orphan Black’ en won er in 2016 zelfs een Emmy Award voor. Maslany kreeg lof voor de manier waarop ze het hoofdpersonage van de serie, Sarah, gestalte gaf. Maar ook voor de wijze waarop ze de andere personages, zoals Alison en Helena, heeft neergezet.

Sarah Manning

Sarah is de hoofdrolspeelster van het verhaal. We zien aan het begin van het eerste seizoen hoe deze kloon enigszins verloren loopt in het leven en plots de identiteit van iemand anders overneemt. Sarah komt wat ruiger over en heeft levenservaring. In tegenstelling tot heel wat andere klonen (die ook door Maslany worden gespeeld) is dit personage een rustig en doordacht type. Ze is volgens kenners het ideale personage om de kijker kennis te laten maken met de vele complotten in het verhaal. Sarah wordt gezocht door de wetenschappers achter de klonen, want enkel zij en haar zus Helena zijn in staat om kinderen te krijgen.

Alison Hendrix

In tegenstelling tot Sarah, heeft kloon Alison wel het perfecte leventje uitgebouwd. Alison leeft in een wijk aan de rand van de stad, is getrouwd en heeft twee kinderen. Je zou haar een soccer mom kunnen noemen, maar dan wel eentje die manipulatief is en met een bekrompen dorpsmentaliteit. Alison heeft een zeer duister en gewelddadig kantje. Ze is een sterk personage, maar doet heel wat fans van ‘Orphan Black’ ook de neus ophalen.

Helena

Helena is de verloren gewaande tweelingzus van Sarah. Ze werd ooit verteld dat zij een originele mens was en geen kloon. Haar lookalikes die in de wereld rondlopen, waren dat naar verluidt dan weer wel. Helena werd gebrainwasht en opgedragen om deze klonen te doden. Ze is volgens sommigen nogal excentriek en heeft ook psychopathische trekjes. In het eerste seizoen is zij de slechterik, maar dat verandert helemaal vanaf seizoen twee.

Siobhan Sadler

Een van de spilfiguren uit de serie luistert naar de naam Siobhan Sadler (Maria Doyle Kennedy), door sommigen Mrs. S genoemd. Sadler is de pleegmoeder van Sarah en ontfermt zich ook over diens dochter Kira. Ze heeft empathie in overvloed, is slim, maar kan ook zeer hardvochtig zijn. Ze is heel beschermend en zorgt voor zeer spannende momenten in de serie. Sadler komt in het vijfde seizoen te overlijden en dat was voor heel wat fans van ‘Orphan Black’ toch even slikken.

Felix Dawkins

Felix Dawkins (Jordan Gavaris) is een jonge knul, pleegbroer en de beste vriend van Sarah. Hij zorgt voor een komische noot in de serie door onder andere zijn sarcasme, maar is ook vaak het morele kompas van zijn pleegzus (en de kijker). Hij durft wel eens buiten de lijntjes te kleuren, maar stopt daar net op tijd mee om geen al te grote brokken te maken. Felix is net als Sarah zoekende in het leven en raakt bij heel wat jongere kijkers een gevoelige snaar.

Ontdek ‘Orphan Black' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top