Dit wist je vast nog niet over Tim Burtons 'Beetlejuice'

Films | In 1988 kwam een van Tim Burtons grootste klassiekers uit: 'Beetlejuice'. De film gaat over het overleden echtpaar Adam en Barbara, die een poging doen de familie af te schrikken die in hun oude huis is getrokken. Als dat niet lukt, roepen ze de hulp in van de ondeugende geest Beetlejuice. Pickx vertelt je wat je waarschijnlijk nog niet wist over de film. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Michael Keaton zag de hoofdrol bijna aan zijn neus voorbijgaan

Iedereen kent Michael Keaton als dé Beetlejuice, maar eigenlijk had Tim Burton iemand anders in gedachten voor de rol. De regisseur had zich de geest namelijk ingebeeld als een relaxte loungezanger en wilde daarom Sammy Davis Junior voor de rol. Het was studiobaas David Geffen die opperde dat Michael Keaton geschikter zou zijn. Gelukkig, want Keaton schitterde als de ondeugende geest. Tim Burton bleef echter fan van Sammy en castte hem later als Batman in de film van 1989 en het vervolg, 'Batman Returns'.

Een kwart van de film

Michael Keaton mag dan wel op het nippertje de ster van de show geworden zijn, toch wil dat niet zeggen dat hij het vaakst in beeld komt. Meer nog: Beetlejuice heeft in totaal maar 25 minuten schermtijd, wat neerkomt op een vierde van de volledige film. Uiterst weinig voor een titelpersonage, dus. De acteur moest in totaal zelfs maar twee weken aanwezig zijn op de set, wat uitzonderlijk is voor een hoofdrol. Gelukkig zijn al zijn scènes erg grappig en energiek, waardoor het toch voelt alsof hij de hele film draagt. 

Beetlejuice in Hawaï

Er waren jaren geleden al plannen, en zelfs een scenario, voor een vervolg op 'Beetlejuice'. De film zou 'Beetlejuice Goes Hawaiian' heten en in het plot verhuist de familie Deetz naar Hawaï. Uiteindelijk kregen we Michael Keaton dan toch niet in een kleurrijk zomerhemdje te zien, want het Hawaïaans vervolg ging niet door. Toch zijn de plannen nooit volledig opzij geschoven, want afgelopen februari werd bekendgemaakt dat er weldegelijk een 'Beetlejuice 2' aankomt. Naar verwachting zal Tim Burton de film regisseren en Michael Keaton terugkeren als het hoofdpersonage. Jenna Ortega wordt dan weer getipt als Lydia. 

Een ster

Heb jij je ooit afgevraagd waar de naam 'Beetlejuice' vandaan komt? Voor het antwoord moet je naar de hemel kijken. In het sterrenbeeld Orion staat namelijk een ster genaamd Betelgeuse, een van de helderste sterren aan de nachtelijke hemel van de aarde.

Eind goed al goed?

Het oorspronkelijke einde van de film was eigenlijk helemaal niet zo grappig. Tim Burton had namelijk gepland dat Beetlejuice vast kwam te zitten in de stad, waar hij gekweld werd door zandwormen. Het testpubliek hield zoveel van het personage, dat ze het jammer vonden dat hem zo'n akelig lot beschoren was. De makers luisterden naar de feedback en breiden een ander einde aan de film, dat wij hier nog niet zullen verklappen. 

'Beetlejuice' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top