Maak een trip door het leven en de carrière van Romy Schneider

Films | De Europese Romy Schneider was zonder twijfel een van de meest toonaangevende actrices van de vorige eeuw. Ondanks haar vroegtijdige overlijden drukt ze zelf nu nog haar stempel op de filmwereld. In Brussel kan je je nu onderdompelen in haar wereld tijdens de Expo Romy Schneider. Pickx vertelt je er meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Romy Schneider heeft een van de rijkste en meest indrukwekkende filmografieën in de cinemageschiedenis. De Europese actrice begon haar carrière in het begin van de jaren 1950 op 15-jarige leeftijd en werd al snel een ster die voor eeuwig de filmgeschiedenis getekend heeft met haar prestaties. Schneider overleed op amper 43-jarige leeftijd maar is zelfs meer dan veertig jaar na haar dood nog even populair en geliefd.

De Expo Romy Schneider is op 24 maart geopend in Cinema Palace in Brussel en viert het leven en de carrière van de inspirerende vrouw. De tentoonstelling bevat ongeveer 250 kunstwerken, waaronder foto's, posters, jurken en video's, en laat zien hoe de loopbaan van Romy Schneider een eigentijdse filmgeschiedenis schreef, door haar samenwerkingen met de grootste internationale cineasten.

Schneider aan het woord

Volgens Cinema Palace laat de expo Schneider zelf aan het woord. De tentoonstelling brengt haar bij wijze van spreken opnieuw tot leven. De opbouw is zowel chronologisch als thematisch en leidt de bezoeker door Schneiders atypische carrière: haar jeugd en eerste stappen als actrice in Duitsland en Oostenrijk, haar vlucht naar Frankrijk, haar ontmoetingen met de grote regisseurs van die tijd (zoals Visconti, Welles, Clouzot en Preminger), haar vaste samenwerking met Claude Sautet, en haar groeiende invloed en betrokkenheid bij de keuze van haar rollen. 

Expo Romy Schneider is nog tot 26 juni te zien in Cinema Palace. Info en tickets vind je hier

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top