Van Vincent Vega tot Daisy Domergue: dit zijn de beste personages van Quentin Tarantino

Films | Vandaag mag niemand minder dan Quentin Tarantino 60 kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van deze verjaardag kijkt Pickx naar de vijf beste personages van de beroemde Amerikaanse regisseur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vincent Vega in ‘Pulp Fiction’ (1994)

Door een absurde samenloop van omstandigheden kruisen een aantal criminelen elkaar in L.A.: Honey Bunny en Pumpkin plegen de overval van hun leven in een restaurant waar ook huurmoordenaar Jules zit te dineren. Jules en zijn kompaan Vincent richten een ware rotzooi aan in de auto terwijl ze een klusje voor hun baas Marsellus klaren. Niet al te best voor Vincent, want hij heeft ook Marsellus' vrouw Mia verleid. Intussen probeert bokser Butch de 'koning van de onderwereld' op te lichten.

John Travolta verleent zijn groove en charme aan de rol van de onweerstaanbare huurmoordenaar Vincent Vega. Zijn nonchalance brengt een zekere lichtheid in de criminele wereld. Zijn relatie met zijn partners Jules en Mia en zijn karakteristieke kapsel maken hem tot een opvallend personage in de filmgeschiedenis.

‘Pulp Fiction’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Beatrix Kiddo alias 'the Bride' in ‘Kill Bill: Volume 1 & 2’ (2003-2004)

In 'Kill Bill: Volume 1' breekt een moordcommando in tijdens een huwelijksceremonie in de woestijn en schiet de gasten dood. Voor dood achtergelaten komt de zwangere bruid (Uma Thurman) na vier jaar coma weer bij zinnen. Maar deze bruid is geen gewone vrouw. Ooit was ze huurmoordenares voor een geheime organisatie en ze is een uitstekende vechter. Nu ze uit haar coma is gekomen, heeft ze maar één doel: wraak nemen op haar vroegere handlangers.

The Bride is een van de meest iconische vrouwelijke personages van de 21e eeuw geworden. Beatrix Kiddo, die kung fu in de schijnwerpers zet, brengt een nieuwe vrouwelijke kijk op het actiegenre. Haar strijd om haar dochter te vinden en de geheime organisatie uit te schakelen wordt wereldwijd bewonderd.

‘Kill Bill : Volume 1 & 2’ zijn beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Hans Landa in 'Inglourious Basterds' (2009)

In 1940, in bezet Frankrijk, is Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) getuige van de executie van haar familie door nazi-kolonel Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna ontsnapt ternauwernood en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit opbouwt als bioscoopeigenaar. Ergens anders in Europa vormt luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) een groep Joodse Amerikaanse soldaten om bijzonder bloedige strafacties tegen de nazi's uit te voeren.

Hans Landa, een koelbloedige officier, is een van de gemeenste schurken uit de filmgeschiedenis, een antagonist die het publiek graag haat. Zijn hoge intelligentie en gevatte humor houden het publiek scherp. Hij is volledig verstoken van menselijkheid en empathie en zijn immoraliteit is ongeëvenaard in de filmgeschiedenis.

‘Inglourious Basterds’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Django Freeman in ‘Django Unchained’ (2012)

De Duitse premiejager Schultz koopt de zwarte slaaf Django om drie mannen te identificeren. Django werd ooit onmenselijk gefolterd door Big John, Ellis en Roger Brittle. Het trio verkrachtte ook Django's vrouw, Broomhilda. Belust op wraak prentte hij hun gezichten in zijn geheugen. Tijdens de zoektocht langs de slavenplantages beginnen de mannen elkaar te waarderen. Schultz brengt Django de kneepjes van het moorden en het onderhandelen bij en besluit hem te helpen om Broomhilda te zoeken. 

'Django Unchained' is een eerbetoon aan de spaghettiwesterns uit het verleden. Django's reis van slaaf tot held is aangrijpend en ontroerend, met Jamie Foxx in een van zijn grootste rollen. Het doorzettingsvermogen van de held en zijn onsterfelijke liefde voor zijn vrouw maken hem tot een van Tarantino's beste personages. 

‘Django Unchained' is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Daisy Domergue in 'The Hateful Eight' (2015)

In het Amerikaanse Wyoming begin jaren 1870 neemt premiejager John "Hangman" Ruth (Kurt Russell) een andere premiejager mee tijdens zijn tocht naar het stadje Red Rock. De twee premiejagers kennen elkaar en moeten door een sneeuwstorm uitwijken naar een lokaal etablissement om te overnachten. Daar treffen ze andere reizigers aan die niet zo’n goede bedoelingen hebben.

Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) is de zus van bendeleider Jody Domergue (Channing Tatum), met een premie van tienduizend dollar op haar hoofd. Ze is slim en ondeugend. Op ware Tarantino-manier zijn haar scherpe, geestige taal en geweld een belangrijke bijdrage aan het verhaal.

Ontdek ‘The Hateful Eight’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top