Haal de detective in jezelf naar boven met deze series

Films | Altijd al gedroomd van een carrière als detective? Deze series geven je de kans om je even in te leven in mensen die de gekste mysteries kunnen oplossen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

True Detective

Het eerste seizoen van deze anthologieserie, dat zich afspeelt in Louisiana in 1995, is geprezen als een van de beste televisieseizoenen aller tijden. De sfeer is grimmig, broeierig en nihilistisch, terwijl het verhaal gelaagd is en zich tegelijkertijd in meerdere tijdperken afspeelt. Sommige iconische scènes bevatten lange, visueel indrukwekkende shots en de prestaties van de acteurs (Woody Harrelson en Matthew McConaughey in het bijzonder) zijn eersteklas.

'True Detective' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Sherlock Holmes

De chemie tussen Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) en Martin Freeman (John Watson) is perfect in deze bewerking van de romans en korte verhalen van Arthur Conan Doyle. De serie presenteert het beroemde duo in een hedendaagse setting. Holmes is consult detective en neemt Dr. Watson, een voormalige Britse legerarts die gewond is geraakt in Afghanistan, in huis als zijn kamergenoot. Hij helpt Scotland Yard om moeilijke onderzoeken op te lossen met behulp van zijn observatie- en deductievermogen in combinatie met moderne technologie.

'Sherlock Holmes' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Broadchurch

'Broadchurch' speelt zich af in het markstadje Dorset en was een enorme tv-hit in 2013. De kliffen van de Jurassic Coast vormen het decor voor dit misdaaddrama over de familie Latimer, waarvan de zoon vermoord wordt. Twee rechercheurs, Alec Hardy en Ellie Miller (David Tennant en Olivia Colman), probeerden de zaak op te lossen, terwijl ze langzaam wegzakken in het drijfzand van hun eigen leven.

Ontdek 'Boradchurch' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx

Luther

Deze internationaal meermaals bekroonde Britse serie volgt John Luther, een Britse politie-inspecteur die out of the box durt te denken in zijn werk door gevaarlijke criminelen aan te pakken. Die aanpak werkt soms, maar zorgt even vaak ook voor problemen. Vooral Luthers bazen zijn niet blij dat hij soms het politiewerk durft te dwarsbomen.

Ontdek ‘Luther’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

The Sinner

Het succes van 'The Sinner' is zonder twijfel te danken aan de intensiteit en de kwaliteit van de onderzoeken van rechercheur Harry Ambrose. Het eerste seizoen was dan ook meteen een schot in de roos. Daarin speelt Jessica Biel een schijnbaar doodnormale moeder die in een vlaag van woede een vreemdeling in het openbaar vermoordt, zonder haar achteraf te kunnen verklaren waarom.

In het tweede seizoen probeert Harry te achterhalen waarom een tiener zijn ouders op beestachtige wijze heeft vermoord en in het derde seizoen speelt hij een kat-en-muisspel om de schuld van een onschuldige echtgenoot te bewijzen. In het laatste seizoen is Harry eindelijk met pensioen, maar op de een of andere manier belandt hij toch weer middenin een moordzaak. Elke zaak is even verontrustend als spannend.

Ontdek ‘The Sinner’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top