Anna Kendricks ‘Cups’: een toevallige wereldhit

Films | Negen jaar geleden was de Amerikaanse actrice Anna Kendrick even trending op sociale media. Ze had toen net een a-capellaversie van het nummer ‘Will You Miss Me When I’m Gone’’ uitgebracht en die versie kon heel wat mensen bekoren. Het nummer, dat de titel ‘Cups’ meekreeg, was ontstaan naar aanleiding van de film ‘Pitch Perfect’ maar is eigenlijk per toeval ontstaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Cups’ is gebaseerd op het nummer ‘Will You Miss Me When I’m Gone’ van de Amerikaanse countrymuziekgroep The Carter Family. Die waren tussen 1927 en 1943 actief en brachten ‘Will You Miss Me When I’m Gone’ uit in 1935. Het thema van het lied gaat over afscheid nemen en raakte bij heel wat mensen een gevoelige snaar. Het is een nummer uit de oude doos, zou je kunnen zeggen, maar werd in 2009 opgevist door de Ierse band Lulu and The Lampshades die een a-capellaversie hadden gepubliceerd waarbij er gebruik werd gemaakt van plastic bekertjes.Het nummer van Lulu and The Lampshades bereikte enige tijd later ook het scherm van de Amerikaanse actrice Anna Kendrick die voorbereidingen aan het treffen was voor haar rol in de film ‘Pitch Perfect’ in 2012. De makers van deze prent hadden aan Kendrick gevraagd om een liedje voor te bereiden dat in de film kon worden gebruikt en dachten aan ‘I’m a Little Teapot’. Kendrick vond dat maar niets en besloot om verder te gaan op het elan van wat Lulu and The Lampshades hadden gedaan met ‘Will You Miss Me When I’m Gone’. Het team achter ‘Pitch Perfect’ was aangenaam verrast toen ze Anna Kendricks versie van dat nummer hoorden en besloten vervolgens om haar creatie te gebruiken.

De actrice besloot in 2013 om haar nummer op YouTube te publiceren en dat legde haar geen windeieren. ‘Cups’ groeide in geen tijd uit tot een hit en is inmiddels al meer dan 600 miljoen keer bekeken. Kort na het publiceren van de video won Kendrick ook een Billboard Music Award voor Beste Filmmuziek. Het nummer kwam ook uit op cd en zou in de Verenigde Staten al meer dan 3 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan.Ontdek ‘Pitch Perfect', 'Pitch Perfect 2' en 'Pitch Perfect 3' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top