Deze 5 weetjes over ‘Succession’ kende je vast nog niet

Series | Vanaf vandaag kan je naar het vierde en laatste seizoen van ‘Succession’ kijken. Pickx maakt van deze gelegenheid gebruik om je enkele leuke weetjes over deze Amerikaanse topserie mee te geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een goede vriend

Jesse Armstrong, de bedenker van de serie, verklapte tijdens een interview met de pers dat het personage van Tom Wamsgans (Matthew Macfadyen) is gebaseerd op een goede vriend van hem. Armstrong was naar eigen zeggen zo onder de indruk van de persoonlijkheid van zijn maatje, dat hij sommige kenmerken heeft vertaald naar het personage. De vriend was in het echte leven een advocaat, maar in de serie betreft het een werknemer van Waystar Royco: het fictieve mediabedrijf waarin heel wat gebeurtenissen van de serie zich afspelen.

Stoelendans

De Amerikaanse acteur Kieran Culkin speelt in ‘Succession’ de rol van Roman Roy, maar dat was in eerste instantie eigenlijk niet de bedoeling. Culkin werd gecast als neef Greg, maar de acteur vond dat hij niet de juiste was voor die rol. Daarom deed hij alsnog auditie voor de rol van Roman, die op zijn beurt dan weer initieel voor Jeremy Strong bedoeld was. Uiteindelijk viel alles op zijn plaats en kroop Culkin in de huid van Roman, terwijl Strong ondertussen bekend is als Kendall Roy.

Gebaseerd op echte mediabazen

Een van de spilfiguren uit deze reeks is Logan Roy: de baas van een van de grootste en machtigste mediabedrijven ter wereld. Dit welgestelde en rijke personage moest de uitwassen van het kapitalisme vertegenwoordigen en is gebaseerd op echte mediabazen zoals Rupert Murdoch, Sumner Redstone en Conrad Black. Logan Roy is een dominante baas met een zeer sterk karakter. Het is niet duidelijk of de echte mediabazen ooit al hebben gekeken naar de serie, en of ze vinden dat ze over dezelfde persoonlijkheidskenmerken beschikken.

'Vader' en 'zoon' schelen maar tien jaar

Een ander belangrijk personage in ‘Succession’ is dat van Conner Roy. Deze rol wordt gespeeld door de Amerikaanse acteur Alan Ruck. Connor is de oudste zoon van grote baas Logan Roy en die rol wordt dan weer gespeeld door acteur Brian Cox. Ruck speelt in deze serie de zoon, maar is in werkelijkheid slecht tien jaar jonger dan Cox. Brain Cox is immers in 1946 geboren, terwijl Ruck in 1956 het levenslicht zag.

'Rijkdomadviseurs'

Op een dag vind je de job van je leven en word je... rijkdomadviseur. De productie van de reeks deed een beroep op deze adviseurs, die hen wegwijs moesten maken in hoe de rijksten der rijken leven. Dat gaat van de manier waarop de personages zich kleden tot hoe ze uit een helikopter stappen. Culkin vertelde Variety over de keer dat "we een opname deden waarin we allemaal uit de helikopter stapten, en ze ons vertelden: 'Jullie zouden dit je hele leven al doen. Jullie weten waar de propeller is. Je zou je hoofd niet wegduiken.'"

Ontdek het vierde seizoen van 'Succession' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top